skip to Main Content

Wij zijn: STROOMMediastrategieMarketingcommunicatieMediaplanningData Media-inkoop

STROOM: Energie voor groei

STROOM Media Concurrentie Scan

STROOM Media Concurrentie Scan

We zien bij adverteerders dat zij ook op andere gebieden dan marketing, reclame en prijs/product/dienst het verschil kunnen en willen maken t.o.v. de concurrentie. Mediaplanning en strategie is daarbij vaak onderbelicht. Er valt ook winst te boeken op de concurrentie door de mediastrategieën in de markt met elkaar te vergelijken en gekozen mediumtypen tegen het licht te houden. Door disruptieve keuzes te maken kan er budget worden bespaard en meer zichtbaarheid bij de doelgroep worden gecreëerd. Met de start van de jaarplannen Q4 is deze zomer het ideale moment voor deze analyse met de STROOM Media Concurrentie Scan.

Met de STROOM Media Concurrentie Scan worden middelen inzet, investering keuzes en concurrentie verhoudingen onderling beter zichtbaar. Een korte en heldere analyse waar we dieper ingaan op de media strategie en tactiek van je belangrijkste concurrenten. Vervolgens adviseren we op hoofdlijnen wat een onderscheidende tegenbeweging kan zijn om ook op het gebied van mediastrategie, planning en inkoop terrein te winnen ten opzichte van de concurrent.

Wat is de STROOM Media Concurrentie Scan?​

Met de STROOM Media Concurrentie Scan krijg je op een visuele en overzichtelijke manier inzicht in de mediastrategie en – inzet van de concurrentie. We zoomen in op de ontwikkeling van jouw share of voice over tijd, de kanaalkeuze van de concurrentie, de investering per medium en de toonaangevende creaties die ingezet zijn. We combineren dit met consumer insights om groeimogelijkheden en kansen te identificeren.

Voor wie?​

Marketing-, Brand-, Mediamanagers die slimmere keuzes in media willen maken om competitief voordeel te realiseren.

Wat levert het op?​

Door slimmere keuzes te maken in de combinatie van kanalen, momenten en boodschap kan dit leiden tot meer zichtbaarheid, hogere merkvoorkeur en betere conversie. We zien in sommige cases qua rendement een ROI verbetering van 5%.

Deliverables:

  • Korte presentatie (5-10) slides
  • Toelichting en uitgeschreven advies

Timing:

  • 7 werkdagen doorlooptijd

Investering:

€ 1.500,- excl. BTW. (eenmalig)
€ 5.000,- excl. BTW. (4 maal per jaar)

Geïnteresseerd?

Stuur een mail voor een vrijblijvende afspraak naar Strategy Director Martijn Jaartsveld via Martijn@stroom.com onder vermelding van Media Concurrentie Scan.

Back To Top