skip to Main Content

Wij zijn: STROOMMediastrategieMarketingcommunicatieMediaplanningData Media-inkoop

STROOM: Energie voor groei

SERVICES

Mediastrategie

Bij STROOM vertalen we de marketing- en communicatiedoelstellingen naar mediadoelstellingen. We kijken naar de korte en lange termijn en analyseren het probleem op basis van de meest recente mediaontwikkelingen, maar ook op basis van learnings van bijvoorbeeld Byron Sharp, Daniel Kahneman, Binet &Field. We ontwikkelen doelgroepinzichten, marktinzichten en gebruiken onze ervaring in verschillende marktsegmenten voor een effectief media- en communicatieadvies op maat. We zoeken daarbij naar de optimale mix tussen de mediamiddelen, het campagneconcept en de merkstrategie. STROOM geeft je merk energie.

Mediaplanning

Het mediaplan is de tactische vertaling van de strategie. Welke mediakanalen en titels/zenders gaan we daadwerkelijk inzetten, wat zijn de kosten en welke prestaties verwachten we daarvan?

We maken een gedetailleerd plan en een overzicht (flowchart) van de creatieve materialen en versies die live staan. Een helder campagnedocument dat overzicht en inzicht biedt voor onze klanten en betrokken bureaus.

Media-inkoop

De media-inkoop via STROOM is volledig transparant. We richten ons op het onderhandelen van de juiste prijs, voor de juiste prestatie op het juiste moment in de customer journey. Door het bundelen van inkoopkracht van STROOM-klanten met het Candid platform, ontstaat een inkoopslagkracht van formaat. Het draait echter niet alleen om volumekorting, maar ook om voorkeursposities en eerste keuze bij innovatieve mediakansen. Hierdoor verkrijgen we een goede mix van prijs, kwaliteit en actualiteit.

Media monitoren, optimaliseren en evalueren

Bij STROOM beschikken we over realtime tools die ons inzicht verschaffen in de doelgroep, de campagne-effecten en de bestedingen binnen de categorie. Een constante flow van monitoren, optimaliseren en evalueren is essentieel bij effectief campagne voeren.

Hoe sterk is uw merk?

Bij STROOM volgen we onze eigen visie op wat een mediabureau wel of niet doet. We laten ons niet leiden door conventies die gelden in de markt. Zo kijken we naast het mediavraagstuk ook naar het hele merk- en marketingcommunicatie speelveld. Om zo het beste media-advies te kunnen geven. Dat doen we met echte aandacht voor onze klanten en hun business, want communicatie is uiteindelijk mensenwerk.

DATA

Technologie, media, creatie en data zijn inmiddels onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het zijn essentiële drivers voor groei, als de koppeling juist is. We maken gebruik van data uit onderzoeken, social media, Google en waar mogelijk CRM en analytics systemen. We gebruiken deze inzichten voor onze plannen en het activeren van de relevante doelgroepen.

PRODUCTEN

STROOM Media Concurrentie Scan
STROOM Media Concurrentie Scan

Met de STROOM Media Concurrentie Scan worden middelen-inzet, investering keuzes en concurrentie verhoudingen onderling duidelijk zichtbaar. Een korte en heldere analyse waar dieper ingegaan wordt op de media strategie en -tactiek van de belangrijkste concurrenten. Er volgt een advies op hoofdlijnen wat een onderscheidende tegenbeweging kan zijn om ook op het gebied van mediastrategie, planning en inkoop terrein te winnen ten opzichte van de concurrent.

Back To Top