skip to Main Content

Content partnership zorgt voor relevant bereik Hogeschool Van Hall Larenstein

UITDAGING

Het najaar is traditioneel belangrijk voor de opleidersmarkt. Dit is de tijd waarin open dagen en meeloopdagen worden georganiseerd. De uitdaging voor hogeschool Van Hall Larenstein is om tussen het mediageweld van alle andere opleiders haar unieke propositie aan de doelgroep te kunnen vertellen.

Uit eerdere campagnes is gebleken dat studenten een beslissingstraject van een aantal weken hebben. Open dagen en meeloopdagen zijn hier geschikt voor. Maar dan moeten ze zich nog wel aanmelden.


OPLOSSING

Naast een brede online inzet op onder andere Facebook, Instagram en Snapchat is het belangrijk om op autoriteitsmedia je verhaal te kunnen vertellen. Scholieren.com was een perfecte match hiervoor. Door een lange termijn samenwerking aan te gaan met Scholieren.com, realiseerden we zeer relevante zichtbaarheid midden in de doelgroep en namen we hen mee in het verhaal van hogeschool Van Hall Larenstein.

Samen met Scholieren.com is het idee tot stand gekomen om een microsite te produceren voor Van Hall Larenstein waar artikelen op komen te staan. De microsite vormt de basis van de samenwerking waar scholieren relevante informatie kunnen vinden over de hogeschool.

De site werd regelmatig aangejaagd met polls, advertorials en relevante artikelen vanuit de scholieren.com redactie en Van Hall Larenstein zelf. Zo werd er continu relevant verkeer gegenereerd naar de pagina en zorgden we dat de hogeschool geen ‘blinde vlek’ werd. Dit was een kwalitatieve manier om inhoudelijke verdieping te geven aan de campagne.


RESULTAAT

Deze landingspagina ook wel de ‘gesponsorde studiekeuze’-tab heeft het goed gedaan. Ruim 28.000 views, waarvan bijna 25.000 uniek met een CTR van 2,4% en een gemiddelde time on microsite van 1 minuut.

Naast de landingspagina zijn er 6 blogs geplaatst die in totaal 2.561 keer uniek gelezen zijn. Sommige blogs scoorde met een CTR van 6% ver boven de gemiddelde CTR van 3,3%. Ook de blog met video deed het beter dan gemiddeld, met een CTR van 4,3%. In dezelfde periode zijn ook drie polls geplaatst op scholieren.com. Hier zijn bijna 1 miljoen views op behaald.

Het doel om langdurig zichtbaar te zijn bij de doelgroep en aanmeldingen voor de open dagen en meeloopdagen te realiseren is gelukt.

Hogeschool Van Hall Larenstein en Stroom kijken terug op een geslaagde najaarscampagne.

Meer werk

Back To Top