skip to Main Content

NGF: Welcome to the club

Doelstelling

Maak de golfsport toekomstbestendig: verbeter het golf imago, verhoog de participatie van vrouwen en realiseer verjonging en diversiteit onder golfers. Doorbreek de stereotypes en intensiveer het spel bij golfers.

Doelgroep

25-50 jaar, AB1

Merkomschrijving

Het imago onder niet-golfers is zorgelijk: golf wordt getypeerd als mannelijk, duur en tijdrovend. De grootste barrière die genoemd wordt: “Omdat het niet mijn wereld is”. Ook staat golf bekend als een kaksport. Dit beeld moet anders. Golf is namelijk een perfecte sport om fit te blijven, je hoofd leeg te maken en te bewegen in de buitenlucht. En dat met leuke gesprekken en gezelligheid achteraf. Wie gaat golfen, ontdekt zoveel meer.

Concept

We reframen diepgewortelde vooroordelen van niet-golfers door te spelen met de vooroordelen rondom golf, zonder het stereotype af te wijzen. We laten zien dat golf er is voor een breder publiek en tonen wat golf allemaal voor moois te bieden heeft. Het draait niet om leeftijd, gender of financiële status. Golf gaat om plezier uit de sport te halen, op jouw manier. Iedereen is Welcome to the club. Als PR-actie organiseerde de NGF de “Ruil-je-rode-broek-inweken”. Door letterlijk en figuurlijk de rode broek af te staan, lieten bestaande leden een nieuwe generatie golfers, met een knipoog, zien dat iedereen welkom is bij de club.

Media- & Middelenstrategie

De groeistrategie van Byron Sharp en het groeiplateau (Kite&Roach) dienen als uitgangspunt: investeer in het merk om non- en light users te beraken. We richten ons op kansrijke CEPs (Category Entry Points) als basis voor gedragsverandering, distinctiveness in advertising met een breed mediabereik. Lichte focus op vrouwen, de juiste mediabalans qua looptijd en impact. PR is een belangrijke peiler voor bestaande en nieuwe relaties in deze netwerksport: de succesvolle start van een driejarenplan, de resultaten zijn veelbelovend.
Touch: Reframen van het golf imago door op een prikkelende manier te breken met de vooroordelen.
Tell: Via branded content de golf-drivers communiceren(rust, ruimte, sportief en competitief). Weerlegt via PR de welbekende barrières en verrijkt de campagne met extra (non-paid) bereik.
Sell: Communiceert regionaal online de (lokale) instap initiatieven: o.a. gratis proeflessen en lespakket tegen een scherpe prijs.

 

Credits

Mediabureau                    STROOM
Reclamebureau               Creature Amsterdam
PR bureau                       Calamity Jane
Marktonderzoekbureau   Validators

Via de website kunnen mensen een gratisproefles boeken om golf te ontdekken.

 

 

Back To Top