skip to Main Content

Mobile is geen los onderdeel van je digitale strategie

In juni 2018 organiseerden we bij Stroom een lunchsessie over “mobile”. Het voorwerp waar we inmiddels allemaal mee vergroeid zijn. En als we zeggen iedereen, dan bedoelen we ook echt iedereen.

De mobiele revolutie is namelijk doorgedrongen tot alle doelgroepen. Zelfs opa’s en oma’s zijn tegenwoordig ook ‘gewoon’ in het bezit van een mobiele telefoon én gebruiken deze volop. Reden genoeg om onze klanten de laatste trends, ontwikkelingen en mogelijkheden over dit device te vertellen.

Bekijk de aftermovie

Rutger van Stroom

Rutger gaf in zijn presentatie aan dat mobiel geen losstaand onderdeel moet zijn van je digitale strategie. Als je een digitale campagne voert dan zit mobiel daar eigenlijk al in verweven. Zo wordt een Facebook campagne standaard op alle apparaten uitgeleverd, tenzij je anders aangeeft. Als je dan bedenkt dat ruim 80% van de Facebook gebruikers op mobiel zit en Instagram (onderdeel van Facebook) zelfs volledig mobiel is, dan wordt wel duidelijk dat digitaal niet los kan worden gezien van mobiel.

Wel biedt mobile een aantal specifieke voordelen, waardoor mobile toch een eigen plekje in de strategie kan krijgen. Eén van deze opties is zeer nauwkeurige geo-targeting, waardoor je doelgroepen gericht kan bereiken. Denk dan aan een festivalterrein of middelbare scholen om scholieren te bereiken, zoals we eerder voor Hogeschool Inholland hebben gedaan.

Ondanks dat mobiel dus een standaard onderdeel moet zijn van de digitale strategie zijn er wel zaken die je in gedachte moet houden bij de creatie. Simpel gezegd: maak het visueel, maak de bestanden niet te zwaar en bovenal: houd het kort!

Gert-Jaap van Nu.nl

Vervolgens nam Gert-Jaap Hoekman, hoofdredacteur van NU.nl het woord. Als hoofdredacteur van het grootste nieuwsplatform van Nederland weet hij als geen ander hoe belangrijk mobiel is. De NU.nl app is ongekend populair en staat op miljoenen mobiele telefoons geïnstalleerd. Gert-Jaap vertelde hoe NU.nl het zonder de mobiel niet had overleefd. Bekijk hieronder het interview met Gert-Jaap en Rutger waarin ze dieper ingaan op het adverteren op mobiel.

Meer werk

Back To Top