skip to Main Content

Leifheit: investeren in een stabiele positie binnen de evoked set

Leifheit campagne huishouden vandaag de dag

Al ruim 60 jaar is Leifheit één van de marktleiders op het gebied van huishoudelijke producten. Onder de slogan ‘Huishouden vandaag de dag’ biedt Leifheit een range aan producten binnen drie categorieën: schoon huis, frisse was en slimme keuken. Van vloerwissersets tot droogmolens en van keukenhulpjes tot strijkplanken. Het van origine Duitse merk streeft naar innovatieve producten van hoge kwaliteit, optimaal gebruiksgemak en functioneel design voor een nog fijnere woonervaring.

STRATEGIE

Binnen de competitieve markt van huishoudelijke producten is merkbekendheid van essentieel belang. Het belangrijkste doel van Leifheit is dan ook om een stabiele positie binnen de evoked set van consumenten te bewerkstelligen. Het effectieve 1+ bereik per flight is binnen de communicatie-strategie leading. Naast sturing op bereik is er op basis van diverse analyses inzicht verkregen in de meest kostenefficiënte manier om de doelgroep, shoppers 25-67 jaar, te bereiken. Met als streven een continu gepercipieerde aanwezigheid.

MEDIAPLANNING

Om de brede doelgroep te bereiken is TV een must. Met de inzet van diverse campagnes gedurende een jaar wordt het 1+ bereik op een zo snel mogelijke en kostenefficiënte manier opgebouwd. De affiniteit van de doelgroep is sterk verdeeld over meerdere zenders, waardoor een combinatie noodzakelijk is om een maximaal bereik te genereren. Door slimme keuzes te maken in de planning, wordt het budget zo optimaal mogelijk ingezet. En dan doelen we op keuzes met betrekking tot GRP-druk per week en de wet van afnemende meeropbrengsten op het gebied van kosten per bereik.

Leifheit commercial

RESULTAAT

Uit de campagneresultaten blijkt dat de mediakeuze voor TV en de combinatie van diverse zenders optimaal werkt voor het genereren van een zo groot mogelijk bereik van > 85% binnen de doelgroep. Daarnaast heeft Leifheit, dankzij de diverse campagnes, de mogelijkheid om de brede range aan producten onder de aandacht te brengen binnen het seizoenspatroon. Dit verhoogt de relevantie van de getoonde producten en de effectiviteit van de communicatie.

OVERALL

De frequente media-inzet draagt niet alleen bij aan de groei van de merkbekendheid van Leifheit, maar genereert ook duidelijke inzichten rondom het consistente mediagebruik van de doelgroep. Deze inzichten fungeren als basis voor verdere analyses en het optimaliseren van toekomstige campagnes.

 

Bekijk ook de andere cases van STROOM

Back To Top