skip to Main Content

GGN: Sociale incasso levert meer op

Bij STROOM werken we voor de meest uiteenlopende merken en dat maakt ons vak nog leuker dan het al is. Een van die verborgen parels is GGN, een incassobureau. Een bedrijf met een bijzonder menselijke campagne in een bijzondere markt. Ze bieden een online oplossing voor verlate betalingen waar klantbehoud en een goede relatie voorop staat. Hieronder een effectieve marcom case in de B2B sector.

Wil je meer weten over BtoB of BtoC communicatie en de bijbehorende media inzet? Neem gerust contact op via  Samantha Catsburg (Agency lead), Martijn Jaartsveld (Strategy Director) of een mailtje naar contact@stroom.com

Uitdaging:
GGN wil groeien in een bestaande, traditionele en zelfs krimpende incassomarkt door het neerzetten van een nieuwe menselijke norm binnen de incasso branche, deze moet zorgen voor een nieuwe instroom van klanten en van GGN de meest gewilde partij maken.

Inzicht:
Het besef neemt toe dat de traditionele aanpak van incasso- en gerechtsdeurwaarders sociaal maatschappelijk en commercieel niet wenselijk is. GGN wil sociaal incasseren verheffen tot de nieuwe norm en opdrachtgevers overtuigen dat het ook leidt tot een hoger betalingspercentage. Het ontbreekt echter aan de bekendheid van de sociale werkwijze van GGN.

Idee:
Een campagne gericht op zakelijke doelgroepen, in lijn met de nieuwe sociale koers, maar dan verteld vanuit het oogpunt van de klant met betalingsachterstand. Symbolisch gevisualiseerd door een opvallende point-of-view, waarbij we met klanten meekijken door een spionnetje in hun voordeur.
Met inzet van echte medewerkers, echte voorbeelden en echte oplossingen maken we duidelijk dat je als zakelijke opdrachtgever maatschappelijk en financieel resultaat boekt, en als klant niet in de problematische schulden terecht komt. Een daadkrachtige belofte die wordt samengevat in de afsluitende pay-off: GGN. Sociale incasso levert meer op.

Media:
Er wordt bewust voor gekozen om verschillende voorbeelden te laten zien, die de breedte van de verschillende soorten klanten met een betalingsachterstand, type schulden en problemen bestrijken. Gecombineerd met de verschillende oplossingen die GGN te bieden heeft. Dit resulteert in meerdere verhalen die werden vertaald naar korte (10”) TV spots, online video’s en radiocommercials (20”). Een voor B-t-B verrassende mediastrategie. Op TV en radio worden twee verschillende commercials in hetzelfde blok ingezet om de diversiteit aan verhalen en de persoonlijke aanpak van GGN kracht bij te zetten én om in hetzelfde blok meer zichtbaarheid te realiseren.  Door een mediadoelgroep analyse, gekoppeld aan selectiviteit inzichten wordt er gekozen voor een gerichte inzet op de kwalitatieve, publieke zenders.

Commerciële en Marketing communicatie  resultaten:
Stijging van omzet, instroom van zakelijke opdrachtgevers en groei marktaandeel gedurende de campagne maanden.*
Er is een significante stijging van de spontane- en geholpen merkbekendheid van GGN binnen de zakelijke markt gerealiseerd. GGN is daarmee ook gestegen naar de #1 positie qua spontane bekendheid t.o.v. de concurrenten. Qua geholpen bekendheid is de klant gestegen van plaats #5 naar #3. Bijna 2/3e van de zakelijke klanten vindt GGN onderscheidend. De campagne laat ook een significant effect zien op de gewenste merkwaarden: Vooruitstrevend, Innovatief, Menselijk, Maatschappelijk betrokken.

Conclusie:
Een a-typische adverteerder toont het lef om een nieuw geluid te laten horen binnen een traditionele branche met een opvallende en efficiënte campagne en dat met een bescheiden budget. Met een verassende mediastrategie in B-t-B wordt een groot effect gerealiseerd. Inzet van korte TV- en radiospots en online video’s leiden tot een significante stijging in bekendheid, merkoverweging en relevante merkwaarden. In die periode stijgt ook de instroom van nieuwe zakelijke opdrachtgevers, omzet én marktaandeel. De campagne levert dus iedereen veel op: klanten met een betalingsachterstand, opdrachtgevers en GGN zelf.

Credits:
Account: GGN
Reclamebureau: Joe Public
Mediabureau: STROOM

*I.v.m. concurrentiegevoeligheden zijn op verzoek van GGN de marktcijfers geïndexeerd of weggelaten uit dit artikel.

Back To Top