skip to Main Content

Allegra: Van challenger naar marktleider

Het merk Allegra is enkele jaren op de markt en biedt tabletten en neusspray tegen hooikoortsklachten. Sinds begin 2022 is Centrafarm een toonaangevend bedrijf met kwalitatieve geneesmiddelen, verantwoordelijk voor dit A-merk. De ambitie is groot om mensen die last hebben van hooikoorts al bij de eerste symptomen te helpen deze tegen te gaan.

Nieuwkomer

Als ‘nieuwkomer’ op de markt in hooikoortsmiddelen staat Allegra voor de opgave om op te boksen tegen bestaande merken met een hogere naamsbekendheid en aanzienlijke media-investeringen. Merken die stuk voor stuk in de media aanwezig zijn op het piekmoment van het pollenseizoen. Een seizoen dat daarnaast qua planning nog een uitdaging met zich meebrengt: door het schommelende klimaat valt de piek namelijk ieder jaar anders. Hoe val je op in de massa en behoud je de flexibiliteit om in te spelen op wisselende factoren zoals het weer?

Inside-Out

STROOM ging aan de slag met deze dubbele uitdaging. Door het uitrollen van een inside-out-strategie werd de basis gelegd voor een effectieve mediacampagne. De door Centrafarm geplande POS-activiteiten bij de belangrijkste retailers werden als uitgangspunt genomen, waarna er steeds een extra media laag aan het plan werd toegevoegd om bereik onder de specifieke doelgroep te vergroten. Rondom de fysieke verkooppunten zijn digitale Out-of-Home-schermen ingezet om het winkelende publiek te attenderen op het merk en de voordelen van Allegra. Met gerichte online activiteiten is de offline-inzet breder getrokken en is er meer uitleg gegeven over de Allegra-producten. Als kers op de taart is een exclusieve samenwerking opgezet met Pollenradar – onderdeel van Buienradar- met zichtbaarheid op televisie (RTL-zenders), de Buienradar- website en -app en social kanalen.

Always on & Relevantie

Bij een mediacampagne is het een must om de doelgroep via het juiste kanaal op het juiste moment en met de juiste boodschap te bereiken. Om de juiste boodschap over te brengen heeft Centrafarm voor deze campagne nieuw materiaal ontwikkeld op basis van een fris creatief concept. De herkenbare paarse kleur (die terugkomt in de verpakking), de duidelijke slogan ‘Hooikoorts houdt jou niet tegen‘ en de sportieve insteek sluiten aan bij de actieve doelgroep die ze graag willen bereiken.

Om zeker te zijn dat we de doelgroep op het juiste moment zouden bereiken is er gedurende de campagneperiode gebruik gemaakt van twee verschillende lagen. Een allergietrigger is namelijk voor ieder persoon anders. Daarnaast speelt het weer een grote factor en daar valt niet op te plannen. Voor een stabiele basis is een always-on laag ingezet van het begin tot het einde van de campagne. Daarnaast werd een flexibele relevantielaag ontwikkeld en live gezet op de momenten dat de pollenindex hoog was, om zo de mediadruk te verhogen op deze piekmomenten. Deze combinatie heeft gezorgd voor een effectieve media-inzet met slimme budgetverdeling.

No. 1 positie

De inside-out strategie heeft gezorgd voor een geïntegreerd geheel van sales- en marketingcommunicatiedoelstellingen. Niet alleen de verkopen zijn gestimuleerd, maar ook de merkbekendheid binnen de doelgroep heeft een boost gekregen door de consistente online, – offline – en Point-Of-Sale-communicatie. Het marktaandeel is gedurende de campagne niet alleen flink gegroeid ten opzichte van vorig jaar, ook is deze campagne afgesloten met een mooie nummer-1-positie in de categorie tabletten binnen drogisterijen, het belangrijkste afzetkanaal van deze producten. Een resultaat waar alle betrokken partijen vanzelfsprekend erg blij mee zijn.

Back To Top