skip to Main Content

STROOM: MEDIACOMMERCE BRANDING PERFORMANCE

STROOM energie voor groei

MEDIACOMMERCE

Mediacommerce is een maatwerkoplossing waarmee we het groeiplafond van onze klanten doorbreken.
Onze unieke data-gedreven aanpak maakt media-investeringen volledig accountable, waarbij het business resultaat leidend is.

Een manier om dit te visualiseren is het performance plateau (Kite&Roach 2019). Bij dit model zie je wat de effecten zijn van performance marketing en branding, met name de effecten van beide disciplines op elkaar. Met onze methode (Mediacommerce) brengen wij de theorie ook daadwerkelijk in de praktijk. Veel (e-commerce) partijen lijken verslaafd te zijn aan korte termijn performance.
Er is in relatief korte tijd veel groei mogelijk geweest tegen lage investeringen, ofwel een gunstige ROAS. Maar vroeger of later komt iedereen het performance plateau tegen. E-commerce spelers net zo goed als partijen die afhankelijk zijn van fysieke verkoop.

Dat plateau is het moment wanneer je niet meer vraag kunnen laten converteren dan er vraag is. Dat is het moment dat merken vaak in branding gaan investeren, terwijl je dit moment eigenlijk voor wil zijn. Hiermee realiseer je een voorkeurspositie die zal leiden tot simpelweg betere click- en conversieratio’s en daarmee meer efficiency in je performance laag.

Voor elk merk is de optimale balans tussen branding en performance anders.
Om te groeien zijn beide ‘wielen’ belangrijk. Om de vraag uit te breiden, is er demand generation nodig (lange termijn). Om deze vraag om te zetten in daadwerkelijke verkoop, is er demand conversion nodig (korte termijn). Elk wiel heeft zijn eigen manier van werken maar essentieel is aansluiting tussen de twee vinden.
Dit is waar wij bij helpen.

Back To Top