skip to Main Content
Mediabureau STROOM En Performance Bureau M2|OC Gaan Samen Verder Onder De Naam STROOM.

Mediabureau STROOM en performance bureau M2|OC gaan samen verder onder de naam STROOM.

Het bureau gaat zich richten op “Mediacommerce” en is daarmee de eerste in een nieuwe categorie mediabureaus.

Mediabureaus M2|OC en STROOM, beiden onderdeel van het Candid platform, kondigen de integratie aan van de bureaus. Vanaf 3 juli zullen we gezamenlijk opereren onder de naam STROOM: energie voor groei.

Het bureau wordt geleid door Samantha Catsburg (CEO), voorheen Managing Director van STROOM. Catsburg wordt bijgestaan door Chief Client Officer Lars Vink (voorheen Managing Director van M2|OC) en Chief Financial Officer Dennis van der Geer. Gezamenlijk vormen zij de directie van het media- en performance bureau.

Integratie

Deze integratie stelt ons in staat een bredere en betere dienstverlening aan te bieden. De performance en e-commerce specialisten van M2|OC vormen een waardevolle toevoeging aan het huidige STROOM, en voor de M2|OC klanten staat nu een nóg breder consultant team klaar. Het bureau bestaat in totaal uit 90 mediaspecialisten met kantoren in Amsterdam en Rotterdam. Het media performance bureau STROOM is hiermee het beste en meest complete lokale bureau als alternatief voor de grote internationale netwerken.

Mediacommerce: eerste in de categorie

Veel merken bereiken momenteel een groeiplafond, waarbij een extra media investering afnemende meeropbrengsten oplevert qua bereik en omzet. STROOM richt zich op duurzame groei via Mediacommerce: een datagedreven aanpak maakt merk- en performance media-investeringen volledig accountable, waarbij het business resultaat leidend is.

Deze propositie vormt een nieuwe categorie in het communicatie landschap. Een nieuw ontwikkeld model ligt hieraan ten grondslag: door de lange termijn merk ontwikkelingen op korte termijn meetbaar te maken, kan effectief gestuurd worden op merk en performance.

“Klanten hebben steeds meer behoefte aan groeiconsultancy, begeleiding bij accountable media en zowel korte termijn sales als lange termijn merkopbouw” aldus Samantha Catsburg, CEO van STROOM. “Het doorbreken van het ‘performance plafond’, is voor alle merken relevant. Ik zie het als een enorme eer om dit team van 90 gedreven collega’s te mogen begeleiden.”

Rudiger Wanck, CEO van het Candid platform, voegt toe: “De missie van ons platform is om complexiteit te verminderen in de zich snel ontwikkelende media- en marketingindustrie. Met het samenbrengen van de bureaus behouden  we – naast onze brand en comms pilaar – ons mediaspecialisme en bundelen we tegelijkertijd de krachten van twee sterke bureaus. STROOM kan zo niet allen haar klanten nog beter bedienen maar treedt nu ook qua volume toe tot de grootste mediabureaus van Nederland.’’

Portfolio

Het bureau werkt gezamenlijk voor nationale en internationale A-merken zoals ENGIE, Nintendo, DPG, Hero, Omoda, Univé, Amazon Ring, Vakantiediscounter, Maxi-Cosi, Blokker, Delta Fiber, BSH, Dille & Kamille, AFAS software, PwC, Playmobil, Makro en Bike Totaal.

STROOM

Het van oorsprong Rotterdamse bureau datin 2002 is opgericht, heeft de afgelopen jaren een stormachtige ontwikkeling doorgemaakt. Na een reorganisatie in 2020 en in 2022 een fusie met De Media Maatschap werden regelmatig nieuwe accounts gewonnen zoals PwC, Dille & Kamille, Playmobil, Alliander en ONVZ verzekeringen. Het bureau werd drie jaar op rij verkozen tot Bureau van het Jaar door EMERCE, MT1000 en FONK. Het draait niet alleen om media bij STROOM. Het is een partner in communicatie voor de klant die ook strategisch meekijkt op merk- en marketingcommunicatie gebied voor een optimaal media-advies.

M2|OC

M2Media en Online Company hebben een rijke geschiedenis voordat ze in 2023 samengingen tot M2|OC.
M2Media werd 21 jaar geleden opgericht, in 2003. Het was een in Hilversum gevestigd mediabureau gespecialiseerd in strategie en media-investeringen. Online Company ontstond 18 jaar geleden, in 2006. Dit bureau was gespecialiseerd in performance-marketing, e-commerce en digitale kanalen.

———————————

Perscontact:

Martijn Jaartsveld, Strategy Director STROOM
Martijn@stroom.com
06 38 14 49 28

———————————-

Over Candid

Wij zijn Candid. We creëren de volgende generatie van een wereldwijd full-service marketing- en communicatiegroep, gevestigd in Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Londen. Door complexiteit te verminderen met behulp van connected tech en AI, zijn wij de eerste speler die echt de silo’s in onze industrie doorbreekt.

Als platform stellen we onze gespecialiseerde bureaus in staat om zich te concentreren op waar ze het beste in zijn: het individueel en collectief creëren vanbetekenisvolle en authentieke marketing- en communicatieoplossingen die groei stimuleren voor hun klanten en hun merken. Als platform voegen we onze disciplines niet samen, maar ontwikkelen we drie pijlers van toegewijde gespecialiseerde bureaus die georganiseerd zijn rond Brand, Comms en Media.

Back To Top