skip to Main Content
Emerce Digital Marketing Live 2024: Inzichten En Inspiratie Van Team STROOM

Emerce Digital Marketing Live 2024: Inzichten en Inspiratie van Team STROOM

Op 6 juni verzamelden meer dan 2.000 bezoekers zich voor het Emerce Digital Marketing Live evenement. Ons team van Digital Communications Consultants was aanwezig en deelt de waardevolle inzichten en inspirerende momenten! 

Patricia van Zon highlight “Creativiteit en onderscheidend vermogen zijn essentieel voor effectiviteit. Met de opkomst van AI is het gevaar van standaardisatie groot, maar met creativiteit kunnen we ons blijven onderscheiden.”

Tijdens verschillende sessies werd benadrukt dat authentieke en onderscheidende content, die inspeelt op de behoeftes van de doelgroep, op de lange termijn effectiever is dan korte termijn performance marketing. Investeren in branding helpt om het grotere potentieel van 95% van de doelgroep aan te boren, wat leidt tot betere breinpositie en hogere ROAS voor branded zoekopdrachten. 

Collega Jaimy Eymael vertelt “De presentatie ‘Duurzaamheid in Digital Advertising’ was een eye-opener. Digitale advertenties zijn verantwoordelijk voor 1,8% van de totale uitstoot wereldwijd. Met tools zoals Hiili en Scope 3 kunnen we deze uitstoot inzichtelijk maken en filteren op Green media KPIs. Minder zware creaties en gerichte advertenties kunnen helpen om waste te minimaliseren en duurzamere campagnes op te zetten.”

Priscilla Teunissen vult aan “Tijdens de presentatie over ‘Duurzaamheid in Digital Advertising’ werd ik me ook bewust van de impact van digitale uitstoot. Onze digitale servers draaien overuren en dat is de afgelopen jaren alleen maar erger geworden. Door minder zware creaties te gebruiken en zeer gericht te adverteren, kunnen we het aantal gebruikte servers verminderen. Bewustwording is stap één, en het is duidelijk dat we als digital consultants een verschil kunnen maken.” 

Sammy Vanderzaken licht haar inzichten toe “In het digitale tijdperk, gedomineerd door AI, blijft authenticiteit voor merken cruciaal. Consumenten willen oprechte verhalen die een emotionele band opbouwen. Storytelling versterkt de verbinding tussen merk en doelgroep en bevordert de betrokkenheid. Het creëren van authentieke content bovenaan de funnel draagt bij aan betere prestaties onderaan de funnel.” 

Mariët van der Valk breidt nog uit “Met een diverse line-up van sessies tijdens het event heb ik veel geleerd en nieuwe inzichten opgedaan die mijn mediastrategieën ongetwijfeld naar een hoger niveau zullen tillen. Ik vond de sessie over performance branding erg interessant. De sessie inspireerde mij om breder te gaan kijken en effectiever en efficiënter te werken. Ook de sessie over het belang van storytelling door Sophie van Balen van parfummerk Mmoire heeft indruk op me gemaakt. Haar reis van het experimenteren met parfums tot de succesvolle lancering van Mmoire is een mooi voorbeeld van hoe krachtige storytelling merken naar een hoger niveau kan tillen. Tot slot de sessie van KwikFit en Monkeys & Bananas, die uitlegden hoe branding en performance perfect hand in hand kunnen gaan, en dit leidde tot een zekere stijging in naamsbekendheid en een forse daling van de CPA, met dezelfde euro.” 

Conclusie  

In een wereld waar technologie en AI steeds meer invloed hebben, blijft authenticiteit een onmisbaar element voor merken die willen opvallen. Door storytelling toe te passen en relevante, authentieke content te creëren, leggen merken een sterke basis voor verbinding en verbeterde resultaten. Authenticiteit is de sleutel tot succes in het digitale tijdperk.  Bij STROOM zijn we enthousiast om deze inzichten in praktijk te brengen en kijken we uit naar een duurzame toekomst vol creativiteit en innovatie! 

Back To Top