skip to Main Content
Zorgverzekeraar ONVZ Kiest STROOM

Zorgverzekeraar ONVZ kiest STROOM

Zorgverzekeraar ONVZ uit Houten kiest na een uitvoerig en intensief pitchtraject voor Mediabureau STROOM. STROOM wordt verantwoordelijk voor de mediastrategie, -planning en -inkoop.  

ONVZ is een onafhankelijk specialist in zorgverzekeringen zonder winstoogmerk die verzekerden een Eersteklas Zorgverzekering biedt met optimale keuzevrijheid, zeer ruime vergoedingen en excellente service. Hiermee hebben verzekerden  snel toegang tot zorg die ze nodig hebben en de ruimte om hun eigen zorgkeuzes te maken.

Strategie 

Het mediagebruik van de Nederlandse consument versnippert. Er komen steeds meer zenders, programma’s, podcasts, streamingsdiensten en (social media) platformen. Het totaal aantal tijd dat we daar aan besteden blijft daarentegen gelijk: aandacht is kostbaar. 

De verzekeringsbranche is een commodity markt en heeft zijn eigen spelregels. Prijs en dekking zijn veruit de meest genoemde zaken in communicatie binnen een overvolle zorgverzekeringsmarkt. Het is zaak hier andere, maar relevante, inhoudelijk gedreven keuzes te maken voor een hoog gepositioneerd merk als ONVZ. 

Daarbij zoeken we continu naar een balans tussen merkpositionering, creatie en media binnen de driehoek van ONVZ, reclamebureau Open Now en mediabureau STROOM. 

STROOM werd de afgelopen 3 jaar verkozen als beste mediabureau door vakbladen EMERCE, MT1000 en Fonk. Het mediabedrijf  is onderdeel van Candid. Het heeft locaties in Amsterdam en Rotterdam en richt zich op kwalitatief en effectief media-advies vanuit een geïntegreerde merk- en marketingcommunicatie aanpak. 

De pitch werd vanuit ONVZ begeleid door consultant en pitchbegeleider Emile van den Berg In de mediapitch werden 3 andere bureaus verslagen. 

“Met STROOM hebben we een goede partner gevonden voor de volgende stap van ons merk. De combinatie van professionaliteit, visie en menselijke klik maakt dat we met veel vertrouwen deze verbintenis aangaan. In nauwe samenwerking met reclamebureau Open Now zullen we binnen de driehoek het merk ONVZ verder brengen.” , 

Nicolet Annema, Senior Campagne Marketeer 

“Vanuit strategie zoeken we naar bijzondere merk- en media inzichten die een campagne beter maken en een merk sterker. We zoeken de juiste balans tussen branding en performance en tussen effectiviteit en efficiency. Zorgverzekeraar ONVZ is een geweldig merk dat wil doorgroeien in het premium segment. Daar gaan we vol mee aan de slag.” 

Martijn Jaartsveld, Strategy Director STROOM 

STROOM is onderdeel van Candid: growing together 
Candid is een geïntegreerd platform voor marketing- en communicatiebureaus. Binnen het Candid platform werkt mediabureau STROOM samen met vier andere gespecialiseerde en ondernemende bureaus: Brand Potential (PR, merk consultancy en design), Creature (creatief bureau), Positive (digital en social bureau) en Coopr. Zo helpt Candid merken groeien met volledig geïntegreerde marketingoplossingen. 

Back To Top