skip to Main Content
3 SAN Nominaties: Dé VakantieDiscounter, SIRE & Alliander

3 SAN nominaties: Dé VakantieDiscounter, SIRE & Alliander

De SAN (Stichting Adverteerdersjury Nederland) is een onafhankelijke organisatie die adverteerders en bureaus de mogelijkheid biedt om hun beste cases in te zendenDeze cases worden beoordeeld door juryteams van marketing en communicatie professionals, werkzaam bij adverteerders. De bekroonde cases worden gepubliceerd in het SAN Jaarboek en ontvangen een SAN Accent: van adverteerders, voor adverteerders.

STROOM is niet alleen sponsor van de SAN, maar werkte ook mee aan 3 nominaties dit jaar: dé VakantieDiscounter met de kerstcampagne “Opa is op een betere plek” en SIRE met de campagne: “Verlies elkaar niet als polarisatie dichterbij komt” en Alliander met de campagne “De energie transitie is onmogelijk, zonder jou”

De campagnes

De kerstcampagne van de VakantieDiscounter, getiteld “Opa is op een betere plek”, begint als een tranentrekker maar neemt een onverwachte wending wanneer blijkt dat “opa” gewoon op vakantie is met kerst. Deze vroeg gelanceerde campagne leverde een hoge pr-waarde op en was prominent aanwezig op tv, connected tv, YouTube en sociale media. “Opa” werd ook herkenbaar gepresenteerd in social media posts. Een prestatie van formaat om tussen de supermarkten in de top lijstjes van kerstcommercials te verschijnen. “Aim for fame” zouden Binet& Field zeggen.

De campagne “Verlies elkaar niet als polarisatie dichterbij komt” van SIRE richt zich op de risico’s van polarisatie in kleine sociale kringen, zoals familie en vrienden. De campagne laat zien hoe felle discussies mensen uit elkaar kunnen drijven en benadrukt het belang van mildheid en verzoening. De opvallende en toegankelijke animatiestijl maakt de campagne voor iedereen begrijpelijk. Gedurende 5 maanden was de campagne prominent aanwezig op tv, bioscoop, print, outdoor en social media. Zoals gebruikelijk pro bono: de SIRE heeft geen eigen budget en is afhankelijk voor het succes van haar relaties zoals media-exploitanten, zenders”, reclame- en mediabureaus en uitgevers.

De campagne van Alliander met de titel “Energie transitie is onmogelijk, zonder jou” Heeft een krachtige boodschap, die het belang van individuele betrokkenheid bij duurzaamheid benadrukt. Maar naast de bekendheid te vergroten en een positief merkbeeld te creëren target de campagnes ook potentiële nieuwe werknemers om de vacatures te vervullen. Deze duale benadering levert veel op: bereik en verduidelijking van het merkbeeld, daarnaast goed geïnformeerde en gemotiveerde sollicitanten. De campagne is te horen op de radio en digitale audio, en te zien op out of home, print,  onlinevideo en display advertising. 

Uitreiking San Accent

Op donderdag 30 mei 2024 worden tijdens het SAN gala in Hilversum de winnaars bekend gemaakt en is het tijd voor de uitreiking van de SAN Accenten 2023. Wij zijn natuurlijk trots op de nominaties van de campagnes en kijken uit naar de uitreiking.


Back To Top