skip to Main Content
STROOM Tips #11: Werk. Beter Werk.

STROOM tips #11: Werk. Beter werk.

Wegens succes verlengd: STROOM boeken, kijk- en luistertips! Dit keer met als thema: Werk. Beter werk. Voor iedereen die zich wil blijven ontwikkelen.

• Boek: Good/Bad strategy

Alom geprezen als een van de beste boeken over strategie. Het is een verzameling van cases uit de voornamelijk Amerikaanse economie. Maar de structuren en inzichten op basis waarvan gewerkt werd, verschillen niet veel van de onze. Elk voorbeeld heeft wel een “A-ha” moment. Zeer breed veld van voorbeelden uit bedrijfseconomie tot en met distributie en communicatie. 

Goed boek voor iedereen die meer geïnteresseerd is of raakt in marketing strategie en de grote lijnen. 

Good Strategy Bad Strategy: The Difference and Why It Matters : Rumelt,  Richard: Amazon.nl: Boeken

• Power Brands 2.0   

Een absolute aanrader als je meer wilt weten over positionering en merk-kracht. 

Lees alles over het toverwoord van merken en het meegeven van een “verlangen naar de zee”. 

Toegankelijk geschreven met herkenbare voorbeelden. Marc Oosterhout is een merkstrateeg met jarenlange ervaring in de reclame en consultancy. Hij doorziet als geen ander de emotie rondom een merk en weet die te vertalen naar opvallende en effectieve campagnes.  

Power Brands 2.0 door Marc Oosterhout - Managementboek.nl
  • Sterk Digitaal Merk  

Een actueel en volledig boek over  merk en digitale communicatie. Met een moie balans tussen theorie (o.a. Byron Sharp) en praktijk. Jarenlang hebben we  ons digitaal gefocussed op kliks en data. Merkbouwen leek ouderwets. Maar nu lijkt het om te draaien. De digitale ruif is inmiddels leeg: hoe nu verder?!  merkbouwers moeten deze gaan vullen. Hoe je dat kan doen in dit digitaal tijdperk lees je in dit boek. Ingmar de lange is een bekend strateeg en helpt merken verder. Ingmar geeft les aan oa Beeckesteijn en Neijenrode en Eurib. Marketing boek van het jaar: dat is niet voor niks natuurlijk 

Sterk digitaal merk door Ingmar de Lange - Managementboek.nl
  •  Het bromvliegeffect   

Het Bromvliegeffect is de podcast over nudging, beïnvloeding en gedrag. 

Seizoen 1 stond in het teken van de theorie, seizoen 2 meer in het teken van de praktijk. 

Open gesprekken tussen Eva van den Broek (gedragswetenschapper), en Tim den Heijer (reclamemaker). Samen leren ze je de alledaagse fenomenen die je gedrag beïnvloeden, te herkennen, vermijden én toepassen. Ook een aanrader als boek! 

Het Bromvliegeffect | BNR Nieuwsradio
Back To Top