skip to Main Content
Nieuwe SIRE Campagne Van Start: Vind Je Lichtpuntje En Durf Te Hopen

Nieuwe SIRE campagne van start: Vind je lichtpuntje en durf te hopen

De nieuwe SIRE campagne is van start, dit keer over het onderwerp Hoop. SIRE staat voor Stichting Ideële Reclame en maakt moeilijke maatschappelijk onderwerpen bespreekbaar. 

Vandaag de dag is er veel negatief nieuws waardoor de moed af en toe wel eens kan wegzakken. Met deze campagne hoopt SIRE mensen te bereiken en de energie van hoop over te brengen, want met hoop zijn we tot veel meer in staat dan we denken.

Wanneer je goed nadenkt over wat je belangrijk vindt, wat je wil bereiken en wat je hoopt dat  anderen bereiken, zijn er gelukkig genoeg dingen om hoopvol over te zijn. En met die hoop wordt de wereld weer een stukje mooier gemaakt.

De kernboodschap van de nieuwe campagne is daarom Vind je lichtpuntje en durf te hopen. De doelstelling van deze campagne is om mensen die behoefte hebben aan een lichtpuntje een energie van hoop te laten ervaren. SIRE wil graag mensen aan het denken zetten: wat henzelf hoop geeft en hoe zij dit gevoel kunnen delen en/of overbrengen op anderen.

Hoop is voor iedereen anders, iedereen moet op zoek naar zijn persoonlijke lichtpuntje. N=5 creëerde het creatieve concept. In de campagne wordt hoop gevisualiseerd als vuurvliegjes, zij wijzen de weg naar hoopvolle momenten en verhalen.

Er worden diverse mediumtypes ingezet om de boodschap te verspreiden. STROOM heeft hiervoor verschillende mediapartners ingeschakeld. De campagne is te zien op TV en (Digital) Out of Home. Verder zichtbaar in kranten, magazines en te horen op de radio. Daarnaast wordt de campagne online verspreid met video en display uitingen.

Voor social zijn er straatinterviews gehouden waar men werd gevraagd naar hun lichtpuntje. De interviews worden op de social kanalen geplaatst waar mensen met elkaar het gesprek kunnen aan gaan onder de hashtag #lichtpuntje.

Om voor nog meer verdieping te zorgen in de campagne is er een podcast opgericht waarin vijf verschillende BN’ers uit verschillende generaties een bijzonder verhaal delen waaruit zij hoop konden halen. Via de podcast probeert SIRE anderen hoop te geven. 

Dank aan alle mediapartners: STER, Ad Alliance, Talpa, Mediahuis, Epower, Qmusic, JCDecaux, BlowUp media, Global, TAG Outdoor, Ocean Outdoor, Centercom, Turff, DPG Media, Azerion, Mobile Journey, Showheroes, Ogury, Hearst, &C, Google, Jean Mineur en FoxScreen

Meer weten? Kijk dan op https://lichtpuntje.sire.nl/

Back To Top