skip to Main Content
STROOM Stelt Voor: Laurens Wanders

STROOM stelt voor: Laurens Wanders

Wij stellen onze collega’s graag aan je voor. In dit interview stellen we Laurens aan je voor, Jr. AV Consultant bij STROOM Amsterdam.

Wie ben je?

Ik ben Laurens Wanders, maar Lau mag ook. Hoewel ik nu een paar jaar in Utrecht woon, ben ik opgegroeid rondom Arnhem en de Achterhoek, al zal je dat niet aan me horen.

Hoe geef je invulling aan je functie bij STROOM?

Ik ben bij STROOM gekomen als Junior AV Consultant omdat ik altijd al gefascineerd ben door data. Ook wil ik graag mijn kennis van het medialandschap uitbreiden, dus dit leek me de ideale plek! Ik ga mijn enthousiasme en analytisch vermogen gebruiken om een goede schakel te zijn op de werkvloer tussen collega’s en ook naar buiten toe richting uitgevers en exploitanten.

Wat heb je hiervoor gedaan?

Ik kom vers (na een jaartje uitrusten en magazijnwerk) van de studie Media en Cultuur af, aan de Universiteit Utrecht. Ook heb ik veel in de horeca gewerkt, dus een biertje tappen, een cappuccino maken en zelfs een pannenkoek bakken zitten in mijn repertoire.

Wat zijn jouw groeiambities?

Ik wil me goed oriënteren in de mediawereld. Hoewel we aan de zakelijke kant zitten, wil ik zien hoe ik mijn creativiteit hier ook op los kan laten.

Waar krijg je energie van in je werk?

Fijne collega’s waren een must in mijn zoektocht naar een baan en ik denk dat ik ze gevonden heb. Met elkaar moet je het doen, dus goed als dat op een gezellige wijze kan.

Waar krijg je energie van in je vrije tijd?

Muziek maken, creatief schrijven en -wederom- fijne mensen om me heen.

Wat is je favoriete maaltijd?

Ik ben een hobbykok en vind dat ik heerlijke risotto’s kan maken, met chorizo of geitenkaas, maar altijd paddenstoelen. Lekker de tijd voor nemen, met een wijntje in de pan en in het glas.

Wat is je favoriete soort vakantie? En vakantieland?

Op vakantie wandel ik graag, maar dan moet er onderweg ook wel de mogelijkheid zijn om op een terras neer te strijken. Het mooiste waar ik ben geweest is IJsland en het liefste zou ik naar Japan gaan.

Wat is je favoriete sport?

Squash om te doen, volleybal om te kijken.

Welk medium ben je het meest fan van?

Ik ben best wel een filmnerd. Het liefst zit ik iedere week wel in een filmhuis, want daar zijn een aantal mooie van in Utrecht.

Wat is je favoriete quote?

Goed gekreund is het halve werk – Peter Wanders (mijn vader)

Back To Top