skip to Main Content
STROOM Tips #9: Tijd Voor Ontspanning

STROOM tips #9: Tijd voor ontspanning

De kerstperiode komt er weer aan. Tijd voor familie en vrienden, en ook voor ontspanning. Daarom vanuit STROOM een paar lees- en luistertips. Een fijne verzameling zakelijke en vrije tijds titels. Energie voor groei en energie voor kennis.  

De tijd vliegt voorbij en dat geldt ook voor 2023. Tijdens de jaarwisseling willen we daar nog wel eens bij stilstaan. Daarom twee spannende verhalen over de verbuiging van de tijd. Wat als het allemaal niet zo is als we denken? 

  • Boek: Anomalie  

Een vliegtuig op weg van Parijs naar New York komt in een monsterstorm terecht. Het landt uiteindelijk veilig op JFK, maar de echte problemen beginnen pas 100 dagen later als precies dezelfde vlucht, met dezelfde passagiers, nog eens aankomt in New York… 

Een echte pageturner: sciencefiction, thriller, love story en psychologische roman ineen. 

  • Boek: Wij waren hier   

Stel je voor dat de aarde steeds langzamer draait en elke dag net iets langer duurt dan de vorige. 

Hoe loopt dat af? De minuten worden langer, de uren ook. De dagen en nachten zijn niet meer hetzelfde. Wat doet dat met je? En met de buren? En met het land? 

Hou je vast aan de oude tijd of aan de nieuwe tijd? 

Een boek dat je doet nadenken over waar je zelf het meest aan vasthoud: werk en prive, fysiek en digitaal. 

  • How not to plan: 66 ways to screw it up (Les Binet ) 

Een “tijdloze klassieker”, maar misschien wel het  meest practische en duidelijkste boek van allemaal. 

Reclame, communicatie en media hebben veel verschillen, maar 1 ding hebben ze gemmen: op alle gebieden worden heel veel fouten gemaakt. En Les Binet is zo vriendelijk geweest om die foute n op te schrijven en zo te beschrijven wat je vooral niet moet doen.  

Les Binet is bekend van het onderzoekers partnership met Peter Field. Ze deden jarenlang onderzoek en publiceerden vele boeken over effectiviteit. Dit boek zal vooral de Marcom-Merk- Reclame- en Mediamanager aanspreken die midden in de praktijk staat.  

  • Podcast: Omdenken  

Communicatie heeft ook veel met psychologie en sociologie te maken. Vandaar dat vanuit persoonlijk en zakelijk oogpunt de Omdenken podcast ook het beluisteren waard is. Er zijn enorm veel sessie opgenomen, de onderwerpen variëren enorm maar daar vindt je makkelijk je weg in. Het maakt het een rijke verzameling mensen verhalen. Hierbij wordt altijd naar een oplossing gezocht via Loslaten, Omdenken, Waarnemen of Oplossen. Het probeert simpelweg van elk probleem een mogelijkheid te maken.  

  • De leukste podcast over Marketing 

De leukste: en daar is niets te veel mee gezegd! Christ Coolen met leuke achtergond interviews over communicatie, marketing en psychologie. Want het heeft allemaal met elkaar te maken. Samen met Judith voert hij interessante gesprekken met experts over hun vakgebied. Kijk ook op LinkedIn voor zijn posts en onovertroffen nieuwsbrief.  

Back To Top