skip to Main Content
Start Nieuwe Campagne Alliander: De Energietransitie Is Onmogelijk – Zonder Jou!

Start nieuwe campagne Alliander: De energietransitie is onmogelijk – zonder jou!

Alliander is klant geworden bij mediabureau STROOM. Alliander zorgt ervoor dat iedereen toegang heeft tot een betrouwbaar, betaalbaar en duurzaam energienet bij meer dan drie miljoen Nederlandse huishoudens en bedrijven.  

De nieuwe campagne van Alliander laat zien dat er geen energietransitie mogelijk is zonder genoeg werknemers. De doelstelling van de campagne is om de bekendheid van Alliander te vergroten en een positief merkbeeld te creëren om het aantal vacatures dat Alliander heeft, en die de aankomende jaren verwacht worden, te vervullen. 

In de campagne wordt duidelijk gemaakt dat 9 miljoen auto’s aan de laadpaal onmogelijk is, zonder genoeg werknemers. Vandaar de campagne statement, energietransitie is onmogelijk – zonder jou! De potentiële werknemers maken door deze campagne kennis met Alliander als werkgever.  

Om dit te realiseren worden er diverse mediumtypes ingezet om awareness te creëren. Zo is de campagne te horen op de radio en digitale audio. Daarnaast is Alliander zichtbaar langs de snelweg in haar verzorgingsgebied met grote snelwegmasten en creëren we zichtbaarheid bij Technische universiteiten met abri’s om starters te bereiken. De campagne is ook zichtbaar in print met een 1/1 pagina in het AD. Online wordt de zichtbaarheid versterkt met online video en is er display advertising getarget op mensen met relevante interesses en in relevante context om de relevantie te verhogen. Magazine &C wordt ingezet als branded content, hierin wordt uitgelegd hoe drie vrouwelijke werknemers ieder hun bijdrage leveren aan de energietransitie. Zo wordt ook de vrouwelijke doelgroep bereikt, want zij zijn ook hard nodig voor Alliander.  

Al met al een impactvolle geïntegreerde campagne die niet alleen aan merkbekendheid en voorkeur een bijdrage levert, maar ook aan employer branding. 

Back To Top