skip to Main Content
STROOM Aan De Slag Voor Jeugd- En Kinderbeschermingsorganisaties

STROOM aan de slag voor Jeugd- en kinderbeschermingsorganisaties

Na een pitch gaat STROOM aan de slag voor alle jeugdbeschermingsorganisaties in Nederland en de Raad voor de Kinderbescherming. In de campagne “Wat zou jij doen?”, ontwikkeld door communicatiebureau Het Stormt, wordt het mooie maar pittige werk van jeugdbeschermers, jeugdreclasseerders en raadsonderzoekers op de kaart gezet. De doelstelling van de campagne is om meer begrip en waardering te creëren voor het werk en de dilemma’s van deze beroepsgroepen. 

De campagne bestaat uit dertien verschillende verhalen om de doelgroep te bereiken en te informeren over het werk van jeugd- en kinderbeschermers. Video is hierbij het centrale middel en daarmee het uitgangspunt in de mediamix. Online video is het centrale kanaal om de doelgroep werkzaam in het social domein of met affiniteit met maatschappelijke onderwerpen te beraken. Er worden zowel longform video’s van 60” ingezet als kortere video’s van 15”op platformen zoals YouTube, NPO Start, Nu.nl en sociale media. Er is gekozen voor bereikskanalen in combinatie met vakmedia om de doelgroep zo effectief mogelijk te bereiken. Waar mogelijk worden de advertenties getoond in een relevante context. Door activerende ads naast de video inzet in combinatie met SEA wordt websitetraffic gerealiseerd. Bij De kick-off van de campagne is deze ook zichtbaar op verschillende NS-stations door heel Nederland.

“We hebben bewust gekozen voor platformen die selectief zijn in het sociale domein. Hierbij hebben we media en advertentieformaten geselecteerd die ruimte bieden om in te gaan op de dilemma’s en het belangrijke werk van jeugd- en kinderbeschermers. Via selectieve online en print media in combinatie met plaatsingen in relevante vaktitels voeren we een campagne in meerdere flights. Hierdoor kunnen we meerdere verhalen uitlichten via media met een hoge attentiewaarde.” 

Annemieke Overgaauw, Communications Director STROOM  

 “We willen dat alle kinderen in Nederland veilig opgroeien. Meestal kunnen gezinnen hier zelf voor zorgen, maar soms lukt dat niet. Dan gaan jeugd- en kinderbeschermers aan de slag. Samen met het gezin kijken zij hoe de veiligheid weer in huis gebracht kan worden. Veel mensen hebben een beeld over het werk van jeugd- en kinderbeschermers. Dat is logisch. De besluiten die genomen worden door jeugd- en kinderbeschermers en rechters hebben vaak grote impact, op ouders en kinderen. Om meer inzicht te geven in de dilemma’s in hun dagelijks werk, komen voor het eerst alle 5.200 jeugd- en kinderbeschermers in Nederland samen in actie. In de campagne vertellen zij wie ze zijn en welke complexe dilemma’s ze in hun werk tegenomen. En stellen ze de vraag: Wat zou jij doen?” 

Els van Dijk, regieteam ‘Wat zou jij doen’ 

Back To Top