skip to Main Content
STROOM Tips #8: Inzicht In Jezelf En De Wereld Om Je Heen

STROOM tips #8: Inzicht in jezelf en de wereld om je heen

Wil jij jezelf en de wereld om je heen beter leren kennen? In de nieuwste STROOM tips vind je een boek en 2 podcasts die je aan het denken zullen zetten.

  • Podcast: Hoe ben je zo?

Psychologen Thijs Launspach en Lennard Toma onderzoeken in hun podcast ‘Hoe ben je zo?!’ persoonlijkheidsverschillen en geven ze handvatten om goed met je eigen persoonlijkheid om te gaan. Zij vinden dat je jezelf niet hoeft te verbeteren, maar als je er meer over weet kan het wél helpen om jezelf en anderen beter te begrijpen. Het is een erg interessante podcast waar luchtig gesproken wordt over best complexe onderwerpen. Bijna elke aflevering is er wel weer een ‘aha’ momentje waar je eerder misschien nog niet zo bij stil stond.

Bauke Huizing, Jr. Communications Consultant

Hoe ben je zo?!
  • Boek: The alchemist

Deze roman is geschreven door Paulo Coelho, waarbij de reis wordt gevolgd van een jonge herdersjongen genaamd Santiago. Hij is op zoek naar zijn persoonlijke legende en verlaat zijn vertrouwde omgeving om zijn droom na te jagen: een schat vinden in Egypte. Tijdens zijn reis door de Sahara ontmoet Santiago verschillende mensen, zo ook de mysterieuze alchemist, die hem allerlei levenslessen en inzichten geeft. De alchemist leert Santiago om te luisteren naar zijn hart, verschillende ‘signs’ van het universum te herkennen en zijn levensdoel te behalen. Tijdens zijn reis krijgt Santiago ook te maken met verschillende zaken die hem afleiden van het behalen van zijn doel, maar door zijn hart te blijven volgen lukt dit hem toch. Ik zou dit boek zeker aanraden aan mensen die op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling, inspiratie en spirituele groei.

Terrence Tang, Jr. Digital Campaign Manager

The Alchemist (English Edition) eBook : Coelho, Paulo: Amazon.nl: Kindle  Store
  • Podcast: Schaamteloos Randstedelijk

Een podcast waar je een spiegel wordt voorgehouden als jonge stedeling. Doortje en Perre gaan in gesprek over jonge mensen in de stad. Ze bespreken onderwerpen zoals de Van Moof (die je stiekem wel wilt hebben ondanks alle nadelen) of dat ene croissantje met pistache waarvoor je 2 uur in de rij wilt staan.

Jaimy Eymael, Jr. Digital Communications Consultant

Schaamteloos Randstedelijk
Back To Top