skip to Main Content
Jr. Communications Consultants STROOM Ronden YIM College Tour Succesvol Af.

Jr. Communications Consultants STROOM ronden YIM College Tour succesvol af.

MWG organiseert elk jaar de De YIM College Tour. MWG dé branchevereniging van en voor mensen in de communicatie met een passie voor media. Young professionals in de media werden in een reeks van verschillende colleges meegenomen in de wereld van media. Van “Briefing” naar “Het pitchen van een plan”. In een traject van 8 weken werden alle facetten van media aangestipt door professionals uit het vakgebied vanuit zowel exploitant als bureauzijde.

Van mediastrategie tot media-inkoop

“We werden meegenomen in het proces van onderzoek naar mediastrategie, -planning en inkoop. Daarnaast werd er inhoudelijk dieper ingegaan op de keuzes en afwegingen voor verschillende mediumtypes en kanalen”, zo vertellen Patrick, Bauke en Stefan. Onze consultants kijken terug op een leerzaam traject.

Bauke Huizing

Bauke, die in april 2023 startte bij STROOM en vertelt dat het erg interessant was. “Elk college was voor mij van toegevoegde waarde. Een aantal punten zijn mij het meest bijgebleven. Allereerst dat ‘klassieke media’ (radio, tv en print) nog steeds erg belangrijk zijn voor mediacommunicatie. De gebruikscijfers nemen af, maar het bereik is nog steeds aanzienlijk groot dus dit moet zeker nog niet uitgesloten worden in het maken van een mediaplan. Daarnaast was het erg verhelderend om meer te leren over hoe je een zo gedegen mogelijk onderzoek kan en moet doen naar de doelgroep die je wilt bereiken. Ook heb ik veel nieuwe dingen geleerd over het digitale landschap. Ik kijk terug op een waardevolle ervaring waarin ik veel heb geleerd en een mooie kickstart heb voor mijn carrière in de mediasector”, aldus Bauke.

Patrick en Stefan zijn ruim een jaar werkzaam bij STROOM en kijken ook terug op een leerzame ervaring. Patrick behaalde tijdens het examen zelfs de op één na hoogste score.

Patrick: ”De interactieve en praktijkgerichte colleges zorgden ervoor dat de theorie direct tot leven kwam. De interessante gastsprekers belichtten de onderwerpen vanuit verschillende expertises en perspectieven. Deze variëteit in gastsprekers in combinatie met de praktijkgerichte colleges maakten het een leerzaam traject.”

Stefan:” De YIM colleges waren samengesteld uit boeiende sprekers met aanzienlijke praktijkervaring, afgestemd op ons, de enthousiaste en leergierige ‘nieuwkomers’. Deze combinatie heeft geleid tot zeven buitengewoon interessante colleges waarin vrijwel elk onderwerp binnen de media aan bod kwam. Bovendien was het, na alweer meer dan een jaar werkzaam te zijn in de media, ook erg leuk om veel vertrouwde gezichten terug te zien, zowel onder de sprekers als onder de starters.”

Back To Top