skip to Main Content
“Als We Over En Weer Om Hulp Durven Vragen En Onderwerpen Bespreekbaar Maken, Zetten We Een Goede Eerste Stap”

“Als we over en weer om hulp durven vragen en onderwerpen bespreekbaar maken, zetten we een goede eerste stap”

De pandemie heeft ons hard geraakt en daarbovenop speelt geweld tegen vrouwen nog steeds op wereld. 8 maart is het weer Internationale Vrouwendag. In 2023 wordt gekeken naar hoe vrouwen ons leven ‘onbeperkt leefbaar’ kunnen maken. Om Internationale Vrouwendag te vieren interviewden wij Agency Lead Samantha Catsburg.

Hoe ben jij Agency Lead geworden bij STROOM?

“Nadat ik het vak geleerd heb bij M2Media en ik bij Starcom heb mogen leren hoe je een team bouwt en aanstuurt. In 2020 ben ik bij STROOM aangesloten als client service director en daarna doorgegroeid in deze Agency Lead rol.”

Wat heeft jou gemotiveerd om een leidende positie te nemen?

“Ik wilde graag op een positie als deze komen om de beslissingen te kunnen nemen  en daarbij mijn kijk op (samen)werken – met zowel mijn team als klanten – aan te kunnen houden”

Wie zijn je voorbeelden?

“Qua vrouwen zeker mijn vorige managers bij zowel M2Media (Stephanie Smit) als Starcom (Cornelie Weller). Beide met een andere, maar fijne manier van leiden.”

Wat betekent het om als vrouw Agency Lead te zijn voor een mediabureau?

Ik denk dat het grote  verschil is welk type persoon de lead is en dat er daarbij wel natuurlijke verschillen zijn tussen man en vrouw. Zo kan het zijn dat ik als vrouw natuurlijkerwijs meer vanuit gevoel opereer omdat het ook mijn opvatting is dat het menselijke juist in onze business ontzettend belangrijk is.”

Het thema van dit jaar is onbeperkt leefbaar. Hoe creëer je (samen met de mannen) een onbeperkte leefbare omgeving (bijvoorbeeld op de werkvloer)?

“Door te zorgen voor een veilige en open omgeving, waar collega’s zich durven uitspreken. Als we over en weer om hulp durven vragen en onderwerpen bespreekbaar maken, zetten we een goede eerste stap”

Back To Top