skip to Main Content
Mijn Periode Als Content-marketing Stagiair Bij STROOM

Mijn periode als content-marketing stagiair bij STROOM

Van begin september tot eind januari mocht ik, Jim Tulen, de functie Content Marketing Stagiair bij mediabureau STROOM op me nemen. Ik kijk hier graag terug op de leuke activiteiten die ik heb mogen uitvoeren voor STROOM. 

Achtergrond 
Ik begon mijn derde jaar als HBO student met een bloeiende passie voor media en content maar nog weinig kennis hierover. Binnen mijn studie Sportmarketing & Management wordt niet erg veel aandacht gegeven aan media. Ondanks dat heb ik wat ervaring opgedaan in mijn laatste project in jaar 2 waar we een eigen start-up bedrijf oprichtten. Wij probeerde met deze start-up jonge Rotterdammers aan het sporten te krijgen en een winnaarsmentaliteit bij hen te creëren. Binnen onze eigen start-up was het mijn taak om content te maken, bedenken en plannen voor dit bedrijf. Dit smaakte naar meer. 

Ik was op zoek naar een stageplek waar ik mijn passie voor content kon verbreden en meer kon leren over media. STROOM was voor mij dus de ideale eerste keuze. 

Activiteiten 
Als Content Marketing Stagiair had ik de lead in verschillende marketingactiviteiten. Zo was mijn grootste verantwoordelijk het bijhouden van de contentkalender. Elke maandag kwam het contentteam bij elkaar en vulden we samen de kalender met interessante en relevante content. Uit zowel ons kantoor in Rotterdam als in Amsterdam kregen we veel input hiervoor. We planden de content 2 weken vooruit zodat we elke week voldoende konden publiceren.  

Wekelijks was ik dan ook hard aan het werk met het maken van content voor de verschillende STROOM kanalen. Het was hierbij erg fijn dat er mensen met mij mee konden kijken die veel verstand hebben van content. Zo kon ik constant het beste bij mijzelf naar boven halen en hebben we erg mooie content kunnen creëren. Daarnaast stond er eigenlijk altijd wel iemand klaar om mij te ondersteunen wanneer ik dat nodig had. Zo functioneerde we als een echt team. 

Bundraiser 
Mijn favoriete project deze stageperiode was voor mij heel duidelijk: de Justdiggit & STROOM Bundraiser! 
De Bundraiser was een initiatief van STROOM om aan de hand van donaties geld binnen te halen voor Justdiggit. Justdiggit is een goed doel dat zich inzet om Afrika te vergroenen. Door een avond te organiseren in teken van Justdiggit vol met entertainment van onder andere de STROOM-band en een leuke pubquiz konden we in totaal zo’n 23.000 m2 aan land vergroenen! 

Ik had het geluk om zowel in de voorbereiding als in de communicatie over dit geweldige evenement te zitten. Tijdens de Bundraiser was ik veel bezig met het schieten van content om hier vervolgens mooie creaties van te maken. Ik kon hier ook goed mijn creativiteit in kwijt. Over het eindresultaat kreeg ik achteraf nog veel positieve en leuke reacties, dat deed mij veel goeds. 

Naast dit grote project heb ik ook enorm veel plezier gehaald uit de verschillende borrels, uitjes en het gezelschap van dit geweldige STROOM team. STROOM is een team met een geweldige teamgeest. De sfeer maakte het voor mij erg leuk om naar kantoor te komen. 

Ontwikkeling 
In deze afgelopen maanden heb ik enorm veel kennis en ervaring opgedaan. Enerzijds dus op contentvlak waar ik o.a. geleerd heb hoe je effectief je planning gebruikt en dat je ook op langer termijn moet kijken i.c.m. de kwaliteit van de productie. Dit is toch wel iets waar ik in de toekomst erg veel aan zal hebben. En natuurlijk ook waar je op moet letten in het creëren van content en hoe je mensen triggert. 

Anderzijds heb ik voornamelijk geleerd wat de kracht van media is en wat je ermee kan bereiken. Door elke dag omringd te zijn door mediaspecialisten leer je erg veel. Ik werd dan ook niet alleen betrokken bij contentactiviteiten maar ook in andere media gerelateerde activiteiten zoals gastcolleges of kennissessies. 


Ik ben STROOM erg dankbaar voor de mogelijkheden die ik hier heb gekregen. Ik ben door deze stageperiode enorm veel te weten gekomen over hoe het medialandschap en de contentwereld in elkaar zitten. Verder heb ik mezelf als marketeer maar ook zeker als mens verder kunnen ontwikkelen. 

Back To Top