skip to Main Content
Duo Interview – Floriade Expo 2022

Duo interview – Floriade Expo 2022

Na 10 jaar voorbereiding was het dit jaar zover. In april opende Koning Willem-Alexander de deuren van Floriade Expo 2022. Tijdens deze wereldtuinbouwtentoonstelling bracht de Nederlandse tuinbouw – in samenwerking met nationale en internationale deelnemers en partners – het thema “Growing Green Cities” tot leven. Als mediapartner ondersteunde STROOM het Floriade team bij de planning en uitvoer van de mediacampagnes.

Rachel Camps (Director Marketing) & Sandra Koopmans (projectmanager Marketingcommunicatie) waren – samen met de rest van het marketingteam – verantwoordelijk voor een breed scala aan communicatie-onderdelen van de Expo. Enkele maanden na de sluiting kijken we graag samen terug op de uitdagende, intensieve samenwerking.

  • Hoe omschrijven jullie elkaar – na deze Floriade-samenwerking – in 5 kernwoorden?

Sandra: “Rachel is doelgericht, creatief, veerkrachtig en bovenal een marketing professional, bourgondiër en limoncello-fan.”

Rachel: “Sandra is een ervaren marketingcommunicatie specialist, een merkenbouwer, nuchter, fun-loving en houdt zeker ook van lekker eten.”

Van links naar rechts: Rachel Camps (Director Marketing) en Sandra Koopmans (projectmanager Marketingcommunicatie)
  • Waar krijgen jullie energie van, privé en/of professioneel gezien?

Sandra: “Van heel veel eigenlijk. Leuke en inspirerende mensen om je heen, de ochtend starten met een goede kop koffie en een project waarvan alles nog bedacht moet worden. Zo hebben we voor Floriade samen ons strategisch plan geschreven en focus aangebracht, om vervolgens verschillende projecten op een consistente en complementaire wijze op te kunnen pakken.”

Rachel: “Daar sluit ik mij helemaal bij aan. De projecten liepen uiteen van de Floriade huisstijl, digitale middelen, ATL campagne, parkcommunicatie, campagneproducties, sales ondersteunende materialen, productontwikkeling en pricing, marketing automation tot en met joint promotions met een grote nationale retailer. Samen met ons team hebben we heel wat werk verzet.”

  • Vanaf eind 2019, zijn jullie vol enthousiasme aan de slag gegaan voor Floriade. Hoe zag jullie loopbaan eruit voor deze tijd?

Sandra: “Wij waren allebei werkzaam als zelfstandige in verschillende marketing(communicatie) rollen. Rachel als Service en Experience Design consultant, na vast dienstverband in de vrijetijdsbranche bij onder andere Disneyland Paris, Efteling en Floriade Expo 2012 (Venlo). Ikzelf startte, na ruim negen jaar bij ASICS Europa gewerkt te hebben als Marketingcommunicatie specialist met opdrachten bij merken als WE Fashion, Footlocker, McCann en Kana”

  • Welke elementen van de job hebben jou overtuigd om deze uitdaging aan te gaan?

Rachel: “ik had een hele positieve afdronk van Floriade in Venlo en wilde dat graag nog een keer doen in de functie van projectmanager marketing met een prachtig thema; “Growing Green Cities”

Sandra: “Voor mij was de rol bij Floriade extra aantrekkelijk omdat ik nu mee kon bouwen aan een organisatie en het merk, van A tot Z, waarbij de thematiek van de Expo perfect aansluit bij mijn interesse. Dat maakt het werk nog een stuk leuker.”

  • Gedurende deze periode hebben jullie veel en intensief samengewerkt met externe bureaus. Welke aspecten in de samenwerking met STROOM maakte voor jullie het verschil?

Rachel: “Wij hebben inderdaad met diverse externe bureaus samengewerkt voorafgaand en gedurende de opening van Floriade Expo 2022. Het was een intensieve periode. Niet alleen voor ons maar ook voor de bureaus. De persoonlijkheden van de STROOM-professionals met wie we dagelijks te maken hadden, hebben wij als heel prettig ervaren. Open, eerlijk en daadkrachtig. Precies dát wat we nodig hadden.
In een uitdagende tijd verwacht je daarnaast van een bureau ook veerkracht, oplossings- en servicegerichtheid. Ook dit hebben we absoluut bij STROOM gevonden”

  • Het park heeft haar deuren ondertussen gesloten. Wat waren jullie persoonlijke hoogtepunten, terugkijkend op Floriade Expo 2022?

Sandra: “Voor mij was dat het eerste dagje dat ik privé het park ging verkennen. We hebben heerlijk rondgedoold op Utopia en Green eiland. Niks moest, niet tijdgebonden en even ervaren waar we de laatste jaren zo hard voor hadden gewerkt.

Rachel: “Mijn persoonlijke hoogtepunt waren de laatste maanden van de Expo. We draaiden toen als team optimaal en alles komt dan samen. Toen kon ik pas echt genieten en zagen we de bezoekersaantallen stijgen!”

  • Wat gaan jullie het meeste missen uit deze periode?

Sandra: “Ik denk dat ik voor ons beiden kan spreken dat we vooral de collega’s en partners gaan missen waarmee we zo intensief hebt samengewerkt en de dagelijkse adrenaline die we hadden om uitdagingen het hoofd te bieden.”

Rachel: “Eens! Het was een behoorlijke klus met ook veel tegenslagen en dieptepunten, en juist het gevoel daarna, als het dan toch lukt en elkaar ‘vasthoudt’ om weer door te gaan, dat is dan, hoe ironisch ook, een werelds gevoel”

  • Hoe zien jullie toekomstplannen eruit?

Rachel: “Even lekker niks en dan vol energie vooruit! Of dit nu in de vrijetijds- of lifestyle branche is of bij een MVO organisatie er zijn genoeg organisaties waar we onze kennis en ervaringen kunnen delen. En wie weet doen we dat wel weer samen!”

  • Hebben jullie nog een persoonlijk advies voor toekomstige marketeers die staan te trappelen om deel uit te maken van een grootschalig (tijdelijk) event/project?

Sandra: “Altijd doen! Het is een unieke, leerzame en vooral leuke ervaring. Je kunt ons altijd bellen voor vragen en tips!”

Floriade Expo 2022 gemist? Kijk hier voor een terugblik:

Back To Top