skip to Main Content
STROOM Tips #3: Herfst

STROOM tips #3: Herfst

Van een historische thriller en timemanagement tips tot kortdurende voornemens en betere gesprekken. Onze collega’s, Matthijs, Stefan, Samantha en Tamara delen hun must reads voor deze herfst.

1. Fokking Druk – Thijs Launspach

In mijn rol als consultant spelen er heel veel verschillende dingen. De druk is altijd hoog en volle agenda’s, takenlijsten en een eindeloze mailstroom maken het soms te hoog. Dit boek heeft mij geholpen in het aanbrengen van focus. Het boek helpt in het stellen van prioriteiten. Door het aanbrengen van focus op de belangrijkste prioriteiten blijf ik met volle energie werken voor mijn klanten en mijzelf.

In dit boek lees je hoe je ondanks een hoge werkdruk, rust en ruimte in je hoofd creëert en het gevoel van drukte minder ervaart. Een echte aanrader!

Matthijs Kloezeman, Sr. Communications Consultant

2. Imperium – Robert Harris

Naast mijn toffe bezigheden als Communications Consultant bij STROOM geniet ik ook zeker van mijn vrije tijd. Doormiddel van een goed boek bijvoorbeeld. Imperium is hier zo een voorbeeld van. Dit boek combineert geschiedenis met politieke machtspelletjes en refereert tevens met een knipoog naar gebeurtenissen op het wereldtoneel uit de 21e eeuw. Mijn voorliefde voor de historie van het Romeinse Rijk speelt hier uiteraard ook een rol in.

Het boek gaat over het leven van Marcus Cicero, een Romeinse politicus. Op een adembenemende manier neemt de schrijver je mee in hoe Cicero uitgroeit tot de meest briljante en welbespraakte advocaat uit de geschiedenis. Met zijn gevreesde, bijtende humor vecht hij zijn weg naar het absolute machtscentrum van Rome om daar de strijd aan te gaan voor Consul.

Stefan Hendrikx, Communications Consultant

3. Kleine gewoontes – Bj Fogg

Ik houd ervan om te blijven leren als mens en mezelf te verbeteren. Soms is de verbetering die ik wil behalen te groot en lijkt deze al snel niet haalbaar; want met wilskracht alleen red je het niet.Dit boek heeft mij geleerd met kleine doelen te beginnen. Zo heb je een stevig beginpunt (routine) en is het makkelijker om deze ontwikkelen tot dat grotere doel.

Vergeet kortdurende goede voornemens. Vergeet het schuldgevoel. Je leven verbeteren is veel makkelijker dan je denkt!

Samantha Catsburg, Agency lead

4. Socrates op sneakers – Elke Wisse

In mijn werk ben ik veel in contact met collega’ s en klanten. Tijdens deze gesprekken probeer ik altijd zo goed mogelijk te luisteren naar mijn gesprekspartner.Dit boek gaf  me meer diepgang en verdieping, vooral door de juiste vragen te stellen.Het heeft me  op een humoristische manier aan het denken gezet,  en absoluut mijn skills voor het stellen van goede vragen verbeterd.

Een echte aanrader!

Tamara Baeke, Sr. Communications Consultant

Back To Top