skip to Main Content
STROOM Tips #2

STROOM tips #2

Podcasts kunnen natuurlijk niet ontbreken in het lijstje met aanraders. Waar je ook mag zijn, met deze podcasts zul je je nooit vervelen.

1. GIEP

Podcast GIEP- Giep Franzen

Een podcast voor iedereen die geïnteresseerd is in het communicatie vak. Lekker luisteren voor onderweg, aan het strand, op de camping of s ’avonds in het hotel. GIEP gaat over de carrière van Giep Franzen, een van de grondleggers van reclamebureau FHV. Ooit het beste reclamebureau van Nederland, dat zich als eerste onderscheidde door onderzoek en inzichten te combineren met creatief werk. Veel van zijn modellen en strategieën gebruiken we nu nog steeds, tegelijk krijg je een mooi stukje Nederlandse reclame historie mee.

2. The triple threat to creative effectiveness – Peter Field, Orlando Wood, Karen Nelson-Field – Uncensored CMO podcast

The triple threat to creative effectiveness – Peter Field, Orlando Wood, Karen Nelson-Field – Uncensored CMO podcast

Pakkende podcast over een uitdaging van veel marketeers. Hoe blijf je marketing effectief nu de gouden regel van hoe groter je Share of Voice hoe groter je marktaandeel geldt, niet meer geldt? Meer merken ervaren teruglopende resultaten van korte termijn performance marketing. Een uitdaging die alleen maar groter wordt in een wereld zonder cookies. En door de verdeelde aandacht van consumenten is elke media euro die ondoordacht wordt ingezet minder effectief. In deze podcast gaan Peter Field, Orlando Wood en Karen Nelson-Field in gesprek over waarom effectiviteit terugloopt en wat we hier tegen kunnen doen. De kern van het antwoord heeft alles te maken met werken aan je merk, brand salience, mental availability en begint met aandacht en creaties gemaakt voor de rechterhersenhelft. Ik ben ervan overtuigt dat je als je je media euro’s effectiever inzet op hoogwaardige, aandachtvolle, advertentie posities je met minder budget effectiever kan zijn dan merken die dat niet doen.

3. Laura H – Over het leven en ontsnappen aan de Islamitische Staat (IS)

Laura H – Over het leven en ontsnappen aan de Islamitische Staat (IS)

Een steengoed staaltje onderzoeksjournalistiek in de podcast Laura H. Over de Nederlandse vrouw die met haar gezin naar de Islamitische Staat ging en daar een leven wilde opbouwen, maar er vervolgens achter kwam dat niets was wat het leek. Een spannend en onwaarschijnlijk, maar waargebeurd verhaal. Een absolute must-hear voor onderweg naar jouw vakantiebestemming of aan het zwembad.

4. Opmerkelijk – Validators

Opmerkelijk - Validators

De podcast van marktonderzoekbureau Validators staat online. Joris van der Zwan en Bart Massa, beiden onderzoekers bij Validators gaan dieper in op het effect van emotie in advertising. In 20 minuten praten ze je bij over wat emotie doet in je brein en geven ze pragmatische tips over hoe je dit kunt verwerken in de advertising van jouw merk. Aflevering 2 staat sinds kort ook online, voor alle marketeers en reclamemensen een hele interessante podcast om te volgen!

Back To Top