skip to Main Content
STROOM Tips #1: Zomerdagen

STROOM tips #1: Zomerdagen

Onze collega’s Martijn, Matthijs, Tamara en Patricia geven je in dit artikel een aantal mustreads. Ben jij nog opzoek naar een goed boek? Lees dan vooral verder

1. How (not) to plan van Les Binet

Bijna een klassieker wat mij betreft, een boek over ”planning” oftewel, strategische communicatie. Altijd lekker om 1 werk gerelateerd boek op je strandbedje te lezen. Mijn tip is: How (not) to plan, 66 ways to screw it up van Les Binet. Een absolute mustread voor iedere professional in communicatie. Of je nou bij een reclame- of mediabureau werkt, of aan de klantzijde, hier komen alle valkuilen en oplossingen van effectieve communicatie voorbij. And remeber: branding is everything.

  • Martijn Jaartsveld, Strategy Director bij STROOM

2. De Middernachtbibliotheek van Matt Haig

Wat als je voor je dood de kans krijgt om een ander leven te leiden? Iets wat je altijd had willen doen maar nooit hebt gedaan? In de middernachtbibliotheek krijg je de kans om wel in een succesvolle rockband te spelen, olympisch zwemkampioen te worden of te trouwen met je jeugdliefde. Alles waar je spijt van hebt gehad kan je proberen. Even geen vakliteratuur maar een filosofische roman. Maar wat als je al deze routes probeert? Vind je een beter leven dat je wil gaan leven?

  • Matthijs Kloezeman, Senior Communications Consultant bij STROOM

3. GRIP van Rick Pastoor

Het geheim van slim werken. Laat jij jouw werkdag leiden door je inbox? Ben je veelal bezig met brandjes blussen? Zit je hoofd vaak vol met to-do lijstjes? Dan is het boek GRIP van Rick Pastoor misschien wel wat voor jou. In dit boek deelt hij zijn slimme werkwijze over hoe je relaxter kunt werken, meer uit je dag haalt en je dromen nastreeft. Ideaal om na de vakantie direct in de praktijk te brengen wat mij betreft.

  • Tamara Baeke, Senior Communications Consultant bij STROOM

4. The Attention Economy van Karen Nelson-field

In 150 pagina’s de gebaande paden omwroeten en beplanten met nieuwe vegetatie in de vorm van een geoptimaliseerde manier om naar online advertising te kijken. Dat is wat Karen Nelson-Field doet in dit boek. In advertising zijn er veel mythes waarop keuzes worden gebaseerd. Dit zijn vaak aannames en de YIM college tour leerde mij dat juist aannames aan de wieg staan van fouten. Ik kan me er daarom wel in vinden dat Karen Nelson-Field mythes aan de kaak stelt en bestrijd met wetenschappelijk bewijs. Ze gaat daarbij terug naar de basis: aandacht. Zonder aandacht geen impact. Maar hoe meet je aandacht en hoe krijg je aandacht in een wereld vol advertising clutter waarin aandacht van mensen steeds meer versplinterd raakt? Ze breekt met gebruikelijke denkwijze met betrekking tot, impressies, viewability standaarden, screen coverage en clutter. En kijkt naar waar we naar zouden moeten kijken de echte kwaliteit van een impressie.

Mijn blik op online advertising is door dit boek verscherpt en heeft mij geleerd naar de diepere laag te kijken. En kritisch te kijken naar de impact van een impressie om het mediabudget van klanten zo effectief mogelijk in te zetten. Dit begint voor mij met het maximaliseren van aandacht voor online advertenties. Want er blijkt een directe relatie tussen aandacht en sales. Dit boek gaat over hoe de aandacht van mensen werkt, hoe ze reclame verwerken en hoe je de maximale aandacht van kijkers kan krijgen om weer controle te krijgen.

  • Patricia van Zon, Senior Digital Communications Consultant
Back To Top