skip to Main Content
Marieke En Matthijs Over Het Samengaan Van De Media Maatschap En STROOM

Marieke en Matthijs over het samengaan van De Media Maatschap en STROOM

Communications Director Marieke van den Hoek werkt al 7 jaar bij De Media Maatschap in Amsterdam. Vorige maand kwam het nieuws naar buiten dat DMM en STROOM Rotterdam samen verder gaan, waardoor ze de collega werd van Senior Communications Consultant Matthijs Kloezeman. Rotterdam en Amsterdam samen verder binnen Candid, zeg eens eerlijk: hoe bevalt dat?

Marieke: ‘’Mijn eerste gedachte was: word ik hier wel blij van? Ik heb destijds bewust voor een klein bureau gekozen. DMM was een onafhankelijk mediabureau met een kantoor in hartje Amsterdam. Met zo’n huiskamersfeertje, en de lijntjes waren kort.’’

Veranderen is spannend

Marieke: ‘’Er is veel veranderd, ik heb er een hoop nieuwe collega’s bij en we zijn nu onderdeel van Candid, een groot bedrijf met verschillende bureaus. In januari werd de eerste stap al gezet voor DMM namelijk verhuizen naar het Candid-gebouw in Amsterdam-Noord. Dat was ook spannend, maar inmiddels vind ik het hartstikke leuk en sta ik er positief in.”

Matthijs werkt al vijf jaar bij STROOM. ‘’Ik herken het gevoel van Marieke wel,’’ zegt hij. ‘’Toen wij in 2017 bij Candid kwamen dacht ik ook: wat gaat er nu gebeuren? Maar achteraf vond ik het juist erg leuk, zeker als beginnend professional want je maakt nieuwe ontwikkelingen door. Ik weet niet of ik zonder die ontwikkelingen nog steeds bij STROOM had gezeten. Dankzij Candid is er een soort glazen plafond doorbroken, hier is alles mogelijk. Je hebt veel collega’s, niet alleen binnen STROOM maar ook binnen het platform. Je kan samen zulke goede diensten leveren voor klanten, iedereen helpt elkaar.’’

Marieke: ‘’Het is erg leuk dat er nu weer nieuwe kansen op mijn pad komen, daar heb ik heel veel zin in.’’

Meedeinen op de golven

Matthijs denkt ook dat het Marieke zal bevallen bij STROOM en Candid. ‘’Ik heb al gemerkt dat ze zich volledig openstelt voor de veranderingen en dat is ook de enige manier. Ik weet zeker dat ze nog meer voor haar klanten kan betekenen dankzij het platform.’’

Dat denkt Marieke ook. ‘’Voorheen moest ik mijn klanten doorverwijzen en nu kan ik ze iets extra’s bieden. Diensten die we zelf nooit in huis hadden, zoals een reclamebureau en een researchafdeling. Zo kunnen we ons nog meer focussen op waar we goed in zijn en wat we leuk vinden om te doen. Klanten reageren enthousiast en ik krijg ruimte om mezelf verder te ontwikkelen.’’

DNA-match

Marieke en Matthijs zijn het erover eens dat de cultuur van DMM en die van STROOM goed bij elkaar passen. Marieke: ‘’Ja, qua personen en het niveau van service matchen we zeker goed. De manier van werken zal wat verschillen, maar ik denk dat we elkaar goed aanvullen en van elkaar kunnen leren. Het is heel leuk om te zien hoe STROOM dingen aanpakt en hoe ze in sommige dingen verder zijn dan wij. Meedoen aan pitches bijvoorbeeld, en cases insturen voor een AMMA (zoals vorig jaar de gewonnen SIRE-case). Wij hebben voornamelijk de focus gehad op de bestaande klanten- deels omdat we zuinig zijn op onze klanten en deze altijd voor gaan, deels omdat we als klein bureau niet de tijd of de mensen hadden om zo’n hele pitch op te zetten. Al deden we niet veel aan onze zichtbaarheid, toch stonden we altijd hoog in de waarderingslijstjes van onze klanten.’’

Hoe kregen jullie dat voor elkaar? Marieke: ‘’Wij zijn goed in het onderhouden van relaties, zowel met onze klanten als die met exploitanten en reclamebureaus. Via hen krijgen we zoveel new business. Dat is wel een van onze sterke punten, focus op relaties. Ik kijk ernaar uit om meer tijd te hebben om de marketingmachine aan te gooien, meer communiceren zodat we gezien worden. Als je kijkt naar onze oude DMM website, dan is het laatste nieuwsbericht een half jaar oud. We hadden die exposure ook niet echt nodig, we hadden het druk zat. Maar het is ook gewoon leuk om te laten zien wat je doet en waar je trots op bent.

Al deden we niet veel aan onze zichtbaarheid, toch stonden we altijd hoog op de waarderingslijstjes van onze klanten.”

De Media Maatschap wordt STROOM Amsterdam. Het STROOM-kantoor waar Matthijs werkt, blijft in Rotterdam. Hoe word je dan echt collega’s? Matthijs: ‘’We hebben allerlei teambuildinguitjes en proberen elkaar regelmatig op te zoeken. En natuurlijk wat biertjes en dansjes doen.’’

Elkaar leren kennen

Marieke: ‘’Naast uitjes en borrels leer je elkaar ook goed kennen tijdens de lunch, een kopje koffie of een rondje wandelen. Zo word je snel echt een team.’’

Matthijs: ‘’Dat teamgevoel hebben we hier ook nog. Je bent nog steeds relatief autonoom binnen een wat grotere organisatie. In Rotterdam borrelen we ook met collega’s van Coopr en Havana Harbor, en bij de AMMA-uitreiking kwamen we allemaal collega’s van andere Candid-bureaus tegen. Vroeger stond je daar alleen met een collega en kende je verder niet echt iemand, en nu denk je: wauw, wat zijn we hier met velen!’’

Marieke doet ook snel veel nieuwe contacten op. ‘’We waren eerst dat kleine clubje van De Media Maatschap. Nu voelt het alsof mijn netwerk in een keer enorm is uitgebreid met een hoop leuke, gezellig mensen.’’

Matthijs: ‘’Ik vind het heel cool om te zien dat we weer een professionaliseringsslag maken. De sluizen gaan weer open en er komen weer extra knopjes bij waar we aan kunnen draaien. Je ziet elke keer dat het nog beter kan worden. Wat een feestverhaal dit he, we kunnen niks negatiefs bedenken. Houden zo.’’

Back To Top