skip to Main Content
Fleurop Groeit Door, Jeroen De Zwart Over De Moederdag-campagne En Merkontwikkeling

Fleurop groeit door, Jeroen de Zwart over de moederdag-campagne en merkontwikkeling

Bij Fleurop staat het bezorgen van een goed gevoel voorop! Begin mei 2021 startte de Fleurop moederdag-campagne op tv en online. Het is de tweede Moederdag in coronatijd en inmiddels weten veel mensen de prachtige boeketten van Fleurop te vinden voor feestelijke momenten. De online verkoop van boeketten is het afgelopen jaar hard gestegen. STROOM is al een paar jaar verantwoordelijk voor de tv-strategie. Hierbij gaan we slim om met sturing op verschillende doelgroepen om zo een uiterst zichtbare campagne te realiseren. Met de vernieuwde merkpositionering van Fleurop weet het bedrijf zich goed te onderscheiden binnen de bloemenverzendbranche. De start van de belangrijke moederdag-campagne is voor ons een mooie aanleiding om directeur Jeroen de Zwart hierover enkele vragen te stellen.

Kun je jezelf kort voorstellen? 

Jeroen de Zwart, 50 jaar. Trotse algemeen directeur van Fleurop.    

Jullie hebben hard gewerkt aan de doorontwikkeling van het merk en de diensten van Fleurop, kun je daar wat meer over vertellen? 

Wanneer je honderd jaar bestaat, zul je ook regelmatig de bakens moeten verzetten en de propositie naar consument en bloemist moeten aanscherpen. Uiteraard om ook weer klaar te zijn voor de volgende honderd jaar. Eind 2018 zijn wij begonnen met het strategieproject Fleurop 2020. Na flink wat onderzoek hebben we duidelijke keuzes gemaakt. De pijlers van het merk zijn vakmanschap, betrouwbaarheid, aandacht & empathie. Duurzaamheid is een must, de boodschap (het kaartje red.) die aan een boeket hangt is op premium niveau gebracht, evenals de verpakking en de cadeaushop. Met ons netwerk zijn heldere, nieuwe afspraken gemaakt. We zijn helemaal klaar voor de toekomst!

In coronatijd is het versturen van boeketten relevanter dan ooit, hoe hebben jullie hier het afgelopen jaar op ingespeeld?

Door de onmogelijkheid om elkaar face to face te zien, is er inderdaad massaal gebruikgemaakt van onze diensten. Om dit te ondersteunen hebben wij onze felicitatiecampagne diverse keren ingezet om het nieuwe Fleurop neer te zetten en de consument op het idee te brengen dat een felicitatie op afstand perfect met Fleurop te regelen is.

Wat maakt de communicatie en boodschap van Fleurop zo onderscheidend? 

Fleurop bezorgt al 100 jaar een goed gevoel. Verse boeketten maak je lokaal: Jouw boeket wordt vakkundig samengesteld door jouw plaatselijke Fleurop bloemist. 

Sinds deze week is de moederdag-campagne te zien op tv en online. Wat verwacht je ervan? 

Alle campagnes worden breed ingezet, waarbij het belang van online en social alleen maar verder groeit. Overigens beknibbelen wij niet op tv-inzet: we hebben de inzet zelfs uitgebreid voor een optimaal campagne-effect. 

Back To Top