skip to Main Content
De Nationale Suiker Challenge, Durf Jij Het Aan?

De Nationale Suiker Challenge, durf jij het aan?

Vandaag is het Diabetes Fonds gestart met haar campagne voor de Nationale Suiker Challenge. Zeven dagen gezond eten en drinken zonder suiker: dat is de Nationale Suiker Challenge van het Diabetes Fonds. Het Diabetes Fonds heeft Stroom gevraagd om een mediastrategie te maken met als doel de bewustwording rondom gezonder leven en daarmee de challenge te vergoten. Daarnaast is een belangrijke doelstelling om kwalitatieve leads te realiseren en om het aantal aanmeldingen te verhogen.

Campagne strategie

Er zijn diverse manieren om een dergelijk doel te bereiken. Van influencer marketing tot aan performance marketing, maar waar het bij deze campagne in essentie om gaat is de aandacht van de doelgroep weten te vatten. Stroom heeft daarvoor een branded partnership opgezet met Nu.nl waarbij het Diabetes Fonds de gehele maand mei campagne voert op het thema gezonder leven.  Er is gekozen voor Nu.nl omdat dit de beste match is met de doelgroep van het Diabetes Fonds. Er wordt ingespeeld op de behoefte van de doelgroep en de doelstelling met diverse advertentieformaten. Van artikelen tot audio in de vorm van podcasting en een minder suiker quiz. Lees hier het eerste artikel op Nu.nl in de reeks contentproducties die deze maand verschijnt.

Rico Hop, Team Lead Gezonder Leven over de campagne:

Het Diabetes Fonds wil met de Nationale Suiker Challenge mensen bewust maken over hun suikerinname en de helpende hand bieden om deze inname te beperken. Dit doen we onder andere met een magazine vol gezonde recepten en tips en inspiratie via social media en e-mail.

Als fonds willen we zorgen voor impact en minimaal 50.000 deelnemers werven voor de week zonder suiker. Onze achterban is groot en trouw, maar we willen ook buiten onze eigen kanalen op zoek naar deelnemers. Daarom hebben we in samenwerking met Stroom een mooie campagne voor NU.nl ontwikkeld. Op basis van onze briefing kwam al snel een passend plan, met een heldere onderbouwing en concrete adviezen. Zoals we al jaren van Stroom gewend zijn.

Doe mee!

Benieuwd naar de uitdaging van een week zonder suiker leven? Houd dan Nu.nl in de gaten of meld je alvast aan voor de Nationale Suiker Challenge van 8 t/m 14 juni.

Back To Top