skip to Main Content
SIRE Steekt Met #DASLIEF Nederlanders Hart Onder De Riem

SIRE steekt met #DASLIEF Nederlanders hart onder de riem

We zitten in een onwerkelijke situatie. Corona raakt iedereen en we hebben elkaar harder nodig dan ooit. Reden voor SIRE om de hartverwarmende en onbaatzuchtige initiatieven waarbij Nederlanders elkaar hulp, advies en steun bieden een podium te geven in de multimediale #DASLIEF campagne.

Bij Stroom zijn we erin geslaagd om met behulp van onze partners de uitingen, die gemaakt zijn door reclamebureau Joe Public Take-Away Advertising op verschillende media een podium te geven. Van TV, radio, en online tot print en out-of-home reclame.

SIRE is deze campagne gestart om iedereen die nu iets extra’s voor een ander doet te bedanken en anderen te inspireren ook iets liefs te doen. En daarmee het saamhorigheidsgevoel verder te vergroten. Daarnaast hoopt SIRE dat Nederlanders zich ook een beetje gesteund en trots voelen in deze moeilijke tijd.

Hiermee is dit een mooie opvolging van de #DOESLIEF waarin SIRE in maart Nederlanders opriep om wat liever voor elkaar te zijn, nadat onderzoek liet zien dat onze maatschappij steeds meer onaardig gedrag vertoont. Deze oproep kreeg enorm veel support: #DOESLIEF werd veelvuldig gebruikt in het dagelijks leven, op sociale media en in de journalistiek.

Met #DASLIEF exact een jaar later en met ons land middenin een ongekende situatie, laten Nederlanders ook een hele andere kant van zichzelf zien. De oproep van vele Nederlanders om liever voor elkaar te zijn, wordt massaal in de praktijk gebracht met vele hartverwarmende en onbaatzuchtige initiatieven om anderen te helpen. Dit gevoel van compassie maakt Nederland net iets mooier in deze tijd. Daarom lanceerde SIRE 27 maart #DASLIEF.

Lucy van der Helm, directeur van SIRE: “SIRE wil altijd met inzet van creativiteit een bijdrage leveren aan een mooier Nederland. Ook nu. Want de realiteit is: we hebben elkaar op dit moment en in de nabije toekomst harder nodig dan ooit. Met #DASLIEF bedanken we alle Nederlanders voor hun mooie initiatieven, groot of klein. Daarnaast hopen we dat mensen #DASLIEF gebruiken als compliment richting de initiatieven van anderen. We kunnen elkaar inspireren tot behulpzaamheid, vooral als we het zien én delen.”

Wij zijn trots dat het gelukt is om in een korte tijd deze campagne op te zetten met hulp van onze mediapartners STER, Ad Alliance, Talpa, ORN, E-power, Q-Music, NRC media, DPG Media, Mediahuis, Sanoma, Azerion, NDC Media Groep, Nederlands & Reformatorisch dagblad, Mediahuis Limburg, JCDecaux, Exterion Media, Hillenaar Outdoor en Centercom. Partners; bedankt voor jullie hulp en inzet om Nederland in deze onwerkelijke tijden een beetje positieve energie te geven en een beetje mooier te maken #DASLIEF.

Back To Top