skip to Main Content
De Marketingcommunicatie Trends Van 2020

De marketingcommunicatie trends van 2020

Wat blijft er hetzelfde en wat zien we over het hoofd? Joram van XXS en Rutger van Stroom bespreken in dit interview de trends van 2020.
In de aftermovie van de lunchsessie heb je gezien wat men vond van de sessie en gaven we de eerste tipjes van de sluier. Bekijk nu deze video om alles te zien.

Interview video trends 2020

Trends 2020

Niet TikTok, maar sociaal culturele trends

In deze video heeft Rutger het over de onderliggende sociaal-culturele trends. Want dat is veel interessanter dan ‘iets’ met TikTok doen omdat het nu hot is. Rutger kijkt naar Generatie Z en ziet dat deze groep mensen wezenlijk anders omgaat met media. Het gaat hen hierbij niet om welk platform, maar wat je er mee kunt. Samsung is een voorbeeld van een merk dat goed inspeelt op deze trend. In al hun nieuwe campagnes en uitingen sluit dit aan op het sentiment van de doelgroep.

Hét geheim van Amazon…

…is long term thinking. Joram van XXS Amsterdam had het in zijn presentatie over het belang van de lange termijn en hoe Amazon zich hiermee tot koning van de webwinkels kan kronen. Er verandert in de Marcom branch zoveel, zo snel, dat je verder moet willen kijken dan alleen de omzet van volgende week. Als je dat durft te doen, á la Amazon, dan heb je een groot concurrentievoordeel.

De gouden tip voor 2020

Ja die is er niet, maar Rutger helpt je wel een handje. Als je een game changer wil zijn, dan zal je eerst klein moeten beginnen met kijken, testen en meten. Als dat lukt ben je niet gelijk een game changer, maar groei je incrementeel. Wat veel mensen niet weten is dat bedrijven als Netflix dit exact zo doen. Ze kijken naar wat de doelgroep wil en spelen daar op in. Want de doelgroep wil niet kiezen, ze willen kijken. Bingen.

Back To Top