skip to Main Content
Pinterest? Ja! Branding? Ja!

Pinterest? Ja! Branding? Ja!

We moesten er even op wachten, maar het is nu toch echt zover: de eerste Nederlandse Pinterest campagne is een feit. Dat is goed nieuws voor adverteerders, maar waarom eigenlijk?

Inspiratieplatform geschikt voor branding

Met wereldwijd ongeveer 250 miljoen actieve gebruikers, waarvan 3,5 miljoen Nederlanders, is Pinterest een serieuze speler in het online landschap. Pinterest is een online prikbord waarop je alles kunt verzamelen wat je leuk, mooi of inspirerend vindt. Je kan de bewaarde afbeeldingen indelen op verschillende borden, zodat je verschillende collecties kan maken. Op deze wijze worden er soms wel complete woningen ingericht. Maar het geeft ook inspiratie op het gebied van recepten, outfits en vakanties.

Pinterest is voornamelijk een platform waar de gebruikers naartoe komen om inspiratie op te doen. Hierbij komen ze in aanraking met merken die hun producten op Pinterest hebben geplaatst. Zo kan je als merk al in de oriëntatiefase in het hoofd van de consument komen. Met de juiste targeting kan je precies de mensen bereiken die in jouw product geïnteresseerd zouden kunnen zijn.

Hoe ziet advertising eruit op Pinterest?

De advertentie-omgeving waarin je advertenties en campagnes maakt is vergelijkbaar met Facebook. Qua advertentieformaten verschilt het ‘nieuwe’ platform niet veel van Facebook. Of het nu gaat om het genereren van naamsbekendheid of klikken, de meeste advertentieformaten zijn beschikbaar in Pinterest. Mocht branding je voornaamste doel zijn, dan is de Promoted Pin de meest logische advertentie om in te zetten. De afbeelding of video wordt geplaatst tussen de content die de gebruiker te zien krijgt.

In een pin is er ruimte voor een afbeelding of video, een koptekst en een beschrijving. Je dan zowel met beeld als tekst de Pinterest gebruiker inspireren. De gesponsorde pin kan net als de overige posts gewoon bewaard worden door de gebruiker. Voor een adverteerder kan het erg waardevol zijn om aan het begin van het beslissingsproces gelijk een plek in het hoofd van de consument te bemachtigen.

Pinterest alleen voor branding?

Werkt Pinterest dan alleen in het begin van het beslissingsproces? Nee zeker niet. Bij het aanmaken van een campagne kan je verschillende doelen meegeven aan de campagne. Dit kan zijn dat je zichtbaar wilt zijn, of videoweergaven wilt realiseren. Echter kan je ook kiezen voor meer conversiegerichte doelen. Door het meegeven van een link kan je mensen direct door laten klikken naar de website/productpagina. Ook kan je apps promoten waarbij je met een enkele klik naar de app store wordt geleid. Zo kan je dus ook je conversiedoelen behalen op Pinterest.

Kunnen we met z’n alle aan de slag?

Helaas nog niet. Scotch & Soda had in januari 2019 de primeur in Nederland, maar voor nu is het platform alleen opengesteld voor een selecte groep bedrijven die in het buitenland al kon adverteren. Dit is echter wel een stap in de goede richting en is het slechts een kwestie van tijd voordat het platform voor iedereen toegankelijk zal zijn. Zodra het platform voor iedereen toegankelijk is praten we jullie helemaal bij over alle verschillende advertentievormen en targeting opties.

Back To Top