Sales realiseren met Social Media

Door 6 februari 2019Media
Sales realiseren met social media

Het is belangrijk om te weten op welk platform jouw doelgroep zich bevindt. Hoewel sales realiseren met social media steeds makkelijker wordt, blijft het de vraag welk platform welke doelstelling kan realiseren.

Het nieuwe social media onderzoek van Newcom toont aan wat iedereen eigenlijk al wist. Facebook verliest gebruikers en Instagram groeit hard. Desondanks is Facebook nog altijd het grootste social media platform. Andere ‘winnaars’ zijn Youtube en LinkedIn, terwijl de groei van Snapchat is gestagneerd. Dit platform scoort echter nog altijd erg goed bij de jongeren en is daardoor een interessant platform. Bekijk deze blog voor meer interessante insights van het onderzoek.

Van bereik naar conversie

Social media kanalen kunnen voor verschillende campagnedoelstellingen ingezet worden. Bereik, websiteklikken, videoweergaven. Voor elke doelstelling is er wel een geschikt formaat om in te zetten. De afgelopen tijd hebben de platforms voornamelijk ingezet op formaten om bedrijven te helpen om snel conversies te realiseren. Waar je voorheen vooral inspiratie op kon doen op social media en vervolgens naar de website moest doorklikken om meer te bekijken, kan je nu binnen de platforms zelf al veel meer zien.

Facebook Canvas

Een oplossing binnen Facebook is het canvas met product feed. Zo kan je in één advertentie meerdere producten laten zien, met daarbij ook al gelijk de prijs en de beschrijving. Zo kan je binnen Facebook shoppen en hoef je alleen voor het betalen nog maar naar de site van de adverteerder te gaan.

 

sales realiseer je met social mediaInstagram producten taggen

Instagram is een visueel platform. Voor veel bedrijven is het daarom een interessant platform om producten te laten zien. Met mooie afbeeldingen kan je de doelgroep inspireren. Om nu ook de stap richting een conversie te vergemakkelijken is het mogelijk om producten in je foto te taggen. Door een klik op de afbeelding verschijnen en bij de producten witte blokken met informatie en de prijs. Vervolgens kan je direct naar dit betreffende product doorklikken om de koop af te ronden.

Snapchat Shopping

Snapchat kan natuurlijk niet achterblijven binnen deze ontwikkelingen. Daarom hebben ze naast hun reeds bekende advertentievormen nu ook shopping advertenties aan de mogelijkheden toegevoegd. Product ads en Collection ads zijn nieuwe shoppable formaten die geschikt zijn om jouw producten / services te verkopen. Zo kan je direct meerdere producten tonen en met één klik op de juiste pagina belanden om de aankoop te doen.

Coversiepixels zijn altijd een optie

Een andere manier waarop de platforms adverteerders willen helpen met het realiseren van sales zijn de conversiepixels die je kunt gebruiken. Deze zijn al enige tijd te gebruiken en elk groot platform heeft hier zijn eigen pixel voor in het leven geroepen. Met een conversiepixel kan je een campagne optimaliseren op conversies, in plaats van doelstellingen als videoweergaven en websiteklikken.

Doordat het platform door middel van de pixel weet welke mensen er converteren, kan het algoritme op zoek gaan naar vergelijkbare personen. Op deze manier is de kans op een conversie hoger. Dit hebben we zelf al meerdere malen ingezet en de resultaten zijn erg positief.

 

Benieuwd welke conversiegerichte oplossingen voor jouw bedrijf relevant zijn? Neem dan contact op!

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.