Nationaal MS Fonds kiest voor Stroom

Door 15 november 2018Media
Nationaal MS Fonds

Wij zijn zeer trots om te kunnen melden dat Stroom mag werken voor het Nationaal MS Fonds! Dit is een organisatie die zich inzet om aandacht te vragen voor de nog relatief onbekende ziekte. Het doel van de organisatie is enerzijds het steunen van onderzoek naar de genezing van de ziekte en anderzijds mensen informeren over hoe er mee om te gaan, in alle vormen van het dagelijks leven.

Nationaal MS FondsDe Campagne

Zondag 18 november is het Nationale MS Dag, gevolgd door de MS Collecteweek. MS Fonds wil aandacht vragen voor de ziekte. ‘’Voor ons is het een nieuwe vorm van communicatie’’, zegt Leontine Heisen, marcom adviseur voor het Fonds. ,,

‘’We hebben de campagne echt voor de collecteweek gemaakt, maar willen hem doorvoeren. Het is de bedoeling dat we het brengen en delen van verhalen echt voortzetten. Dat doen we ook op onze nieuwe website, waar we veel simpeler en met minder tekst mensen willen aanspreken.’’

Om dat te kunnen doen is er in samenwerking met Starsound Productions een creatief concept ontwikkeld waarin ‘echte’ mensen in de commercials worden gebruikt. Er zijn portretten gemaakt waarin onder ander Anouk haar ingrijpende verhaal vertelt. Zij is onder andere het gezicht van de campagne geworden.

Naast de commercials op TV wordt er ook op social campagne gevoerd. Het krachtige aan de campagne is dat in alle uitingen Anouk en andere patiënten terugkomen. Doordat deze verhalen waargebeurd zijn en in de meeste gevallen zeer aangrijpend, wordt het een impactvolle campagne.

Bij Stroom kijken we altijd naar het creatieve concept en hoe media dit kan versterken. In dit geval zijn we gegaan voor een strategie waarbij enerzijds de doelgroep wordt meegenomen in de persoonlijke verhalen en anderzijds zorgen we voor het generen van donaties voor onderzoek naar de ziekte MS.

Doneren

Het belangrijkste doel is het werven van donateurs. We zien bij de aankondiging van de campagne al een flinke stijging. Dit zetten we graag voort:

Help mee en doneer: GIRO 5057

 

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.