Onno Bos van Red Dead Redemption 2

Door 1 november 2018Media
Red Dead Redemption 2

Oké, Onno is niet van Red Dead Redemption 2, maar van Rockstar Games. Dit is de ontwikkelaar en uitgever van de aller grootste game die op dit moment uit is. Niet zo gek dat wij staan te popelen om Onno Bos aan je voor te stellen en te vragen wat de strategie achter de release van Red Dead Redemption 2 is:

Kun je wat meer vertellen over de release van Red Dead Redemption 2 en wat jouw rol hierbij is vanuit Rockstar Games?

Red Dead Redemption 2 is de nieuwste game van Rockstar Games en de eerste game die we volledig maken voor de huidige generatie consoles. Het is een open wereld game, wat inhoudt dat de speler een episch verhaal/het leven van de outlaw Arthur Morgan speelt. Wat onze game bijzonder maakt is dat je kan gaan en staan waar je wil. Er is niet een vast pad dat je moet belopen.

De hele game voelt als een levende wereld en is interactief, dus iedereen zal de game op zijn unieke manier beleven. Het speelt zich af in de eindtijd van het Wilde Westen en Arthur is onderdeel van een van de laatste bendes die nog proberen te overleven.

Zelf ben ik Head of Marketing & Communications en eindverantwoordelijk voor de hele marketing en PR campagne in de Benelux. Ik kan natuurlijk niet alle credits op mij nemen want zonder mijn collega Jorn Wisman was dit nooit gelukt. We doen de volledige Benelux met zijn tweeën en dat is met zo’n grote release een enorme klus.

De game is sinds vorige week uit. Hoe gaat het nu? Welke strategie houd je er op na om dit tot een succes te maken?

We zitten nu in de aftermath en de verkopen gaan super goed. We hebben ook heel veel publiciteit gehad, waaronder veel perfecte reviews die in zo’n vroeg stadium erg welkom zijn. Voor ons is het erg belangrijk om eerst de hardcore gamers te bereiken en dan steeds breder te gaan. Voordat de game uitkwam zijn we begonnen met veel PR. Daarna zijn we steeds meer marketing gaan inzetten naarmate we dichter bij de release kwamen. Nu, rond en na de release doen wij een korte maar hevige campagne op de populaire en grote media.

Hoe helpt Stroom bij het realiseren van deze doelstelling?

Stroom is bezig met het inkopen, boeken en zorgt dat alle materialen op tijd geleverd worden. Maar bovenal ondersteunen zij ons enorm met ideeën, insights en zijn ze een uitstekend klankbord. Het is heel prettig om al zoveel jaren met Stroom te werken. Ze weten precies wat wij willen, verwachten en denken daardoor ook heel goed mee. Ook bij deze campagne konden we dag en nacht op ze rekenen, bedankt!

Tot slot: Wordt Red Dead Redemption 2 jouw ‘all-time favorite’ of heb je stiekem een andere favoriet?

Daar lijkt het wel op. Ik ben zelf nog bezig met de game, maar ik weet ondertussen, door de PR die wij gedaan hebben, wat me te wachten staat. De game is geweldig om te spelen en te beleven. Het is een game om je volledig aan over te geven en mee te laten slepen met het verhaal.

 

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.