skip to Main Content
Afschaffing Bureaucommissie Na 100 Jaar

Afschaffing bureaucommissie na 100 jaar

Diverse media-exploitanten (o.a. RTL, Talpa TV en BrandDeli) hebben de afgelopen week, in navolging van de STER begin dit jaar, de bureaucommissie afgeschaft. Naar verwachting zullen andere media-exploitanten dit voorbeeld volgen. Wat gaat er veranderen en wat zijn de gevolgen?

Gevolg van de afschaffing

Zoals o.a. BrandDeli al aangeeft wordt het commerciële beleid later met de bureaus gedeeld. Dat geldt ook voor Talpa en RTL. Overigens zijn er al digitale mediapartijen,  zoals Adfactor, die ook met nettoprijzen gaan werken en de 15% bureaukorting afschaffen.

Geen gevolgen voor adverteerders van Stroom

In onze samenwerking behield Stroom een deel van de 15% bureaucommissie als fee voor het afdekken van onze (meestal administratieve/executionele) werkzaamheden. Het resterende deel van de 15% bureaucommissie werd geretourneerd, in de vorm van de retourcommissie.

Stroom voorzag al eerder een opheffing van deze door media-exploitanten verstrekte 15% bureaucommissie en hebben dit dan ook al ondervangen in onze contracten. Nu de afschaffing van de bureaucommissie door meerdere media-exploitanten wordt omarmt, vraagt dit om een meer structurele en eenduidige herziening. Het gaat hier om een louter rekenkundige en administratieve verandering, die onze samenwerking niet beïnvloedt/schaadt. Voorop staat dat de adverteerder met deze wijziging niet duurder uit is voor honorering van onze werkzaamheden. Ook heeft de afschaffing van de bureaucommissie geen gevolgen voor onze dienstverlening.

Mocht je hier meer over willen weten of hoe dit specifiek voor jouw merk in zijn werk gaat? Neem dan contact met ons op!

Back To Top