Wat kan je met LinkedIn video ads?

Door 12 juni 2018Media
LinkedIn video ads

Er zijn nieuwe advertentiemogelijkheden waaronder LinkedIn video ads. Naar onze verwachting zullen deze leiden tot betere campagne resultaten. It’s gonna be huge and very important! You’ll love it.  

Misschien al bekend: Native video

Sinds kort is het mogelijk om op LinkedIn native video in te zetten. Hierbij plaats je jouw video direct op LinkedIn en kan je linken naar de gewenste landingspagina. In plaats van het delen van een video van Youtube. Dit was tot voor kort de enige manier was om video te delen op LinkedIn.

Native video blijkt beter in staat om merkoverweging te realiseren dan bijvoorbeeld pre-rolls. Een verschil van maar liefst 82%. Waarschijnlijk komt dit doordat mensen zich native video beter herinneren. 80% van de consumenten herinnert zich een native video die ze het afgelopen jaar hebben gezien. Daarnaast doet 26% een zakelijke aankoop na het zien van een werkgerelateerde video.

Er kan meer dan je denkt op LinkedIn

Een belangrijke reden waarom native video ook bij de zakelijke doelgroep zo goed werkt is dat het bekijken ervan niet gedwongen is. Mensen kijken wanneer ze dat willen en ook 59% van de zakelijke beslissers verkiest het bekijken van een video boven het lezen van een artikel of blog.

Best practices voor LinkedIn video ads

Allereerst is het belangrijk dat je video professioneel en innovatief is en denk daarbij aan de professionele mindset van de LinkedIn gebruiker.

Ook is het belangrijk om te weten dat 70% van de engagement met content op LinkedIn plaatsvindt op mobiel en dat 85% van de video’s zonder geluid worden bekeken, zorg daarom altijd voor ondertiteling.

Daarnaast zijn de eerste zes seconden het belangrijkst. Dan bepalen mensen of ze je hele video willen bekijken of niet. Als je verhaal relevant, interessant en inspirerend is blijken LinkedIn gebruikers best een video van 1 à 2 minuten te willen bekijken.

Desondanks zijn de best bekeken video’s zijn tussen de 30 en 40 seconden. Uit de LinkedIn Beta Pilot blijkt dat de CTR’s en weergavepercentages vergelijkbaar zijn voor korte en langere video’s. Langere video’s werken vooral goed wanneer de gebruiker al meerdere malen in aanraking is gekomen met het merk en zich verderop in de funnel begint.

linkedin videoUPDATE vanaf 13 juni mogelijk: Carrousel ads

Binnenkort wordt het ook mogelijk om op LinkedIn een Carrousel ad in te zetten met meerdere afbeeldingen en links naar meerdere landingspagina’s. Carrousel ads hebben een positieve invloed op de engagement. Hiermee breidt LinkedIn de advertentiemogelijkheden in 2018 flink uit waardoor we de zakelijke doelgroep nog beter kunnen bereiken.

Extra tip

De belangrijkste content tip: Denk als een journalist en belicht het onderwerp vanuit verschillende invalshoeken. Plaats ook elke 7-10 dagen nieuwe content.

Wil je meer informatie over hoe je jouw doelgroep het best op LinkedIn kunt bereiken, neem dan contact met ons op.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.