Ads op LinkedIn zijn gewild

Door 7 juni 2018Media, Strategie
Ads op LinkedIn zijn gewild

Ads op LinkedIn zijn gewild. Slechts 1% van alle LinkedIn gebuikers ervaart de ads als irritant, waar dat op Facebook 45% is. LinkedIn gebruikers willen net even iets anders, geen kattenfilmpjes maar inspiratievolle cases en content met kennisoverdracht. Adverteren op LinkedIn is niet irritant, lees hier hoe je er een succes van maakt:

LinkedIn gebruikers hebben een professionele mindset

Gebruikers van LinkedIn hebben een andere informatiebehoefte dan op Facebook. Zoals onderstaande cijfers laten zien, zoeken mensen op LinkedIn naar professionele content die relevant is voor hun carrière. Ze willen beter worden in wat ze doen en staan open voor content die kan helpen hun vaardigheden te ontwikkelen.

De belangrijkste reden voor LinkedIn gebruikers om interactie met content aan te gaan is dat het relevant, informatief en inspirerend is. Dit ervaren wij zelf ook bij campagnes gericht op zakelijke beslissers, clickratio’s en engagement liggen 5 tot 9 keer hoger op LinkedIn dan op Facebook of Twitter.

Zorg er daarom voor dat jouw content voorziet in die professionele behoefte en laat zien dat jouw product of dienst hun problemen kan oplossen. Daarmee kun je vertrouwen en betrokkenheid opbouwen wat uiteindelijk de merkvoorkeur van de doelgroep kan beïnvloeden.

Men vertrouwt content op LinkedIn

Een andere reden om LinkedIn te verkiezen boven Facebook bij een b-2-b campagne is het grote vertrouwen van gebruikers in het zakelijke sociale netwerk. In tijden van ’fake news’ staat het vertrouwen van consumenten in online media onder druk. Uit onderzoek van Business Insider blijkt dat mensen content op LinkedIn veel meer vertrouwen dan op Facebook en Twitter én het ongeveer net zoveel vertrouwen als gerenommeerde nieuwssites als Forbes.com.

Volgens LinkedIn is de kans op ‘fake news’ op LinkedIn ook klein omdat advertenties door mensen gecontroleerd worden en gebruikers heel goed nadenken over wat ze delen en welk effect dat heeft op hun professionele identiteit. Daardoor vertrouwen ze content op LinkedIn meer dan op andere social media. Dit blijkt ook uit de Intelligence’s Digital Trust survey van Business Insider. 55% denk dat de kans het kleinst is dat ze op LinkedIn ‘fake news’ zien, terwijl slechts 17% dat zegt over Facebook. Daarnaast vind slechts 1% ads op LinkedIn irritant t.o.v 45% op Facebook.

 

Zo realiseer je leads met LinkedIn

De professionele behoeftes van jouw doelgroep centraal stellen is dus belangrijk voor een goede campagne, maar er zijn nog twee factoren die er voor zorgen dat je meer websitetraffic en leads kan realiseren met LinkedIn.

 1. Branding helpt conversie

Je kunt LinkedIn inzetten voor twee doelen: 1) branding & awareness, 2) werven van nieuwe klanten.

Hoewel het twee totaal verschillende doelen zijn, blijkt de combinatie betere conversieresultaten op te leveren. Bedrijven die zich enkel op acquisitie richten hebben een gemiddeld conversieratio van 0,2%. In combinatie met branding stijgt dit naar 1,2%. Laten zien wie je bent en wat je doet is dus belangrijk om daadwerkelijk leads en sales te realiseren via LinkedIn. Daardoor kun je je ontwikkelen tot vertrouwde adviseur en een relatie opbouwen met jouw doelgroep. Succesvolle campagnes bezitten dan ook de kracht van herhaling. Zakelijke beslissers hebben namelijk gemiddeld 10 contacten met jouw merk nodig, voordat ze actie ondernemen.

2. ‘The visual is the new headline’

Ook voor de zakelijke doelgroep geldt dat beeld belangrijker is dan tekst. Mensen zijn namelijk visueel ingesteld en verwerken beeld 60.000 keer sneller dan tekst. Daarnaast werkt een korte boodschap waarbij je de doelgroep direct aanspreekt en een oplossing biedt voor hun problemen het best. Door de doelgroep te benoemen, kun je de CTR een boost geven van meer dan 50%. Zorg daarnaast ook dat je content geschikt is voor mobiel, want 80% van de clicks komen van mobiele apparaten.

 

Wil je meer weten over hoe je LinkedIn voor jouw campagnes kan inzetten? Stuur ons dan een berichtje op LinkedIn. Mailen en bellen mag natuurlijk ook nog steeds!

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.