skip to Main Content
Sophie Van Hogeschool Inholland

Sophie van Hogeschool Inholland

Graag stellen wij Sophie van Hogeschool Inholland aan je voor. Op onze blog maken we altijd de keuze tussen nieuwe klanten en huidige klanten. Sophie van Hogeschool Inholland is al jaren klant bij Stroom en dat vinden wij leuk! Daarom stellen wij haar wat vragen over wie zij is, wat ze doet en hoe zij haar campagnes vorm geeft.

Kun je wat over jezelf vertellen en wat je precies doet bij Inholland?

Bij Hogeschool Inholland ben ik verantwoordelijk voor de wervingscampagnes die wij doen gericht op potentiële studenten. Ook ben ik voor een aantal opleidingen specifiek bezig om op opleidingsniveau diverse campagnes uit te werken. Naast de campagnes ben ik ook bezig met e-mailmarketing en online marketing gericht op de doelgroep potentiële studenten.

Kun je meer vertellen over de manier waarop de campagnes zijn opgebouwd?

De campagnes worden aan het begin van het schooljaar bepaald. Op basis van de jaarplanning gaan we met Stroom in gesprek hoe we de open dagen het beste onder de aandacht van scholieren, ouders en decanen kunnen brengen. We kijken terug op wat we gedaan hebben en optimaliseren onze media inzet. We kijken in welk moment van het studiekeuzeproces we zitten en hoe we dit optimaal kunnen benutten. Waarna de keuze voor de content en middelen ingevuld kan worden.

Welke media zetten jullie in om de moeilijk bereikbare jongeren te bereiken?

We focussen vooral op online media. Waarbij de offline middelen ook niet in het mediaplan kunnen ontbreken. De zichtbaarheid in de stad en op scholen in het voortgezet onderwijs is ook erg belangrijk. De online middelen die we inzetten zijn o.a. Google en de social mediakanalen (Facebook, Instagram en Snapchat). Ook zetten we nog specifiek in op mobiel, waarbij we een Geofence inzetten op basis van postcodes van middelbare scholen, zodat de juiste doelgroep in aanraking komt met de campagne. Hiermee zitten we midden in de doelgroep én we kunnen ook goed doormeten of ze daadwerkelijk zijn gekomen.

Dit laatste wordt gedaan door op de ‘Open Dag’ onze eigen locaties te targetten en dan middels retargeting de doelgroep een banner te laten zien die ze welkom heet op de ‘Open Dag’. Deze insteek is ook nog eens AVG-proof! Zo hebben we een mooie mix van diverse media om deze doelgroep te bereiken.

Tot slot, als je nog een keer zou mogen studeren, welke studie zou je dan kiezen?

Wat een leuke vraag! Daar heb ik nog nooit eerder echt over nagedacht. Als ik echt iets anders zou willen gaan doen, wil ik piloot worden. Dat betekent wel dat ik in mijn vooropleidingen daar ook al rekening mee had moeten houden. Nu moet ik daar nog extra cursussen voor moeten doen om vooral natuur- en wiskunde te leren. Maar ik vind mijn vak echt heel erg leuk en ik denk dat ik nu meer een marketingopleiding zou willen doen dan communicatie.

Back To Top