De sleutel tot succes op Snapchat

Door 7 mei 2018Media
snapchat

Vorige week schreven we over de laatste ontwikkelingen rondom het adverteren op Snapchat en over de gebruikers. In deze blog gaan we dieper in op de verschillende advertentievormen en geven we enkele tips voor het maken van een goede snap ad.

Gesponsord filter

Een filter kan je na het maken van een snap over de foto of video heen plaatsen. Dit kan je als bedrijf ook gesponsord inzetten, zoals Unox bijvoorbeeld heeft gedaan speciaal voor Koningsdag. Gebruikers deelden deze filter massaal om de eigengemaakte snap feestelijker te maken.

Zo’n filter is bijvoorbeeld geschikt om een moment of locatie te ‘claimen’, of om op een leuke manier je doelgroep laten interacteren met je merk. Er is geen mogelijkheid om door te klikken naar een website, het is dus echt een middel om gebruikers betrokken te krijgen bij jouw merk. De filters zijn op twee verschillende manieren in te kopen:

1. De eerste mogelijkheid is via de Snapchat business manager waarin je de filters op CPM basis inkoopt. Je biedt dan mee in de veiling waarbij je gebruik maakt van de verschillende targetingopties die in het systeem zitten (geografie, demografie, interesses etc.). Het minimale bedrag om in te stappen is 50 euro per dag.

2. De tweede optie is om zelf een locatie en tijd in te stellen wanneer je het filter actief wilt hebben. Iedereen die tijdens dat moment in jouw locatie op Snapchat zit kan het filter gebruiken. Dit is voornamelijk geschikt voor een evenement wat een paar uur duurt. Je koopt in per vierkante meter en de tijd dat het filter actief is. Ter indicatie: als je voor 8 uur een filter in en om de Ziggo Dome wilt hebben betaal je ongeveer 1.000 euro. Dit loopt snel op naarmate je de locatie vergroot.

Snapchat adverteren

Gesponsorde lens

Snapchat staat mede bekend om de creatieve lenzen die je kunt gebruiken om jezelf bijvoorbeeld de welbekende hondenoren te geven. Als bedrijf kan je ook zo’n lens laten opmaken, zoals Albert Heijn heeft gedaan tijdens de hamsterweken.

Net als bij het gesponsorde filter gaat het hier voornamelijk om de betrokkenheid en de zichtbaarheid van jouw merk. Al zijn ze wel aan het experimenteren met mogelijkheden om vanuit een lens aankopen mogelijk te maken. De productie van de lenzen doet Snapchat zelf, uiteraard in overleg met klant. De kosten om een dag een gesponsorde lens in te zetten zijn minimaal 30 duizend euro.

Het is ook mogelijk dit budget om te zetten naar een aantal impressies die je over een langere periode binnen een bepaalde doelgroep (bijvoorbeeld mannen 20-48 jaar) kunt uitleveren, zodat er geen waste is. Het is dus een flinke investering, maar  je bereikt wel op één dag veel mensen met een erg creatief formaat.

Snap ads

De meest gebruikte vorm van advertenties zijn de snap ads. Dit zijn de advertenties die tussen de content van vrienden of op de discover pagina vertoond worden. Dit kan zowel een foto of video zijn, maar wat ook steeds vaker voorkomt is een GIF of Cinemagraphs (kruising tussen een video en afbeelding, waarbij slechts een deel van de afbeelding beweegt). De snap ads zijn net als de filters in te kopen via de business manager met een minimale besteding van 50 euro per dag.

Tips & tricks

Bij de eerste twee advertentievormen gaat het vooral om creativiteit. Het moet leuk zijn voor de gebruiker om jouw lenzen en filters te gebruiken en te delen. Snap ads zijn veelal video’s, waarmee je de doelgroep wilt informeren, inspireren of tot actie wilt laten overgaan. De snap ads zijn direct weg te klikken, waardoor je goed moet nadenken over de creatie. Hier wat tips voor het maken van een goede snap ad video:

 • Make the first seconds count.

  Veel ads worden binnen een paar seconden weggeklikt. Zorg daarom dat je merk en hetgeen je wilt overbrengen direct in beeld staat.
  Snapchat adverteren

 • Zorg dat geluid je advertentie versterkt

  2/3 van de gebruikers heeft zijn geluid aan staan binnen Snapchat en de advertenties worden dan automatisch met geluid afgespeeld (anders dan veel andere platforms). Houd desondanks wel rekening met de 1/3 die het geluid uit heeft staan. Zorg dat de boodschap ook voor hen duidelijk is.

 • Think native

  Zorg dat je creatie niet teveel overkomt als advertentie, zeker als je video wordt vertoond tussen de content van de vrienden. Dit kan je bijvoorbeeld doen door iemand recht in de camera te laten praten. Het hoeft er allemaal niet super gelikt uit te zien, dat zijn de snaps van vrienden ook niet.
  Snapchat adverteren

 • Highlight de call-to-action

  Een klik naar de website gaat door middel van het omhoog swipen van de uiting. Onderin de uiting komt een call-to-action die zelf te kiezen is in de bedrijfsmanager. Maar je kan hier zelf meer de aandacht op leggen. Dit mag niet door middel van pijlen of letterlijk ‘swipe up’ als tekst in de advertentie op te nemen. De onderstaande voorbeelden laten zien hoe je subtiel de aandacht kan vestigen op de call-to-action die onderin beeld komt te staan. In de advertentie maak je vervolgens duidelijk waarom je omhoog zou moeten swipen.

  Snapchat adverteren

Vers van de pers

Sinds vandaag (7 mei) is het mogelijk om meerdere video’s achter elkaar in te zetten als een eigen ‘verhaal’. De gebruikers moeten dit verhaal zelf aanklikken in de discover pagina, dus het is geen forced view. Je kan tot 20 snap ads achter elkaar zetten, een goede manier om bijvoorbeeld de verschillende features van je product te laten zien.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mocht je nog meer informatie willen krijgen over het adverteren op Snapchat geef ons dan een belletje!

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.