skip to Main Content
Snapchat Adverteren Wordt Steeds Volwassener

Snapchat adverteren wordt steeds volwassener

Sinds 2017 is het mogelijk om ‘Snapchat adverteren’ in te zetten. In het afgelopen jaar is er veel veranderd. Adverteren op Snapchat was voornamelijk ‘een leuk dingetje’ waar je een fors budget voor nodig had. Inmiddels zijn de mogelijkheden flink toegenomen en biedt het platform uitkomsten voor allerlei soorten campagnes, van branding tot harde performance doelstellingen. Tijdens het Snap-event werden wij bijgepraat over de laatste ontwikkelingen.

Snapchat ad manager

Begin 2017 was adverteren op Snapchat alleen mogelijk als je een campagne rechtstreeks inkocht bij één van de accountmanagers. Hiervoor was een budget van minimaal €30.000,- nodig. Sinds mei 2017 hebben ze een self-service business platform voor adverteerders. Hier kan je campagnes opzetten, vergelijkbaar met Facebook. Tegenwoordig kan je al vanaf €50,- per dag adverteren met snap ads (video’s van max. 10 seconden) en met gesponsorde filters.

Binnen de ad manager worden de mogelijkheden steeds groter als we kijken naar bijvoorbeeld targeting.
Zo is het sinds kort mogelijk om veel specifieker op locatieniveau te targeten. In plaats van een volledige provincie kan de campagne worden uitgeleverd binnen een straal die je zelf kan trekken. Dit kan tot 1km specifiek, wat voor veel adverteerders een groot voordeel is.

Daarnaast kan je look-a-likes opstellen van mensen die eerder op je website zijn geweest of zelfs een aankoop hebben gedaan. Ook is het mogelijk om personen te bereiken die bijvoorbeeld een interactie hebben gehad met een gesponsorde lens.

Gebruikers

‘Snapchat is toch dat platform voor tieners?’ – Ja en nee. De jonge doelgroep 13-17 jaar is in verhouding erg goed vertegenwoordigd op het platform, maar het grootste aantal gebruikers zit in de groep 18-24 jaar. Zelfs in de leeftijdscategorie daarboven is nog een flink bereik te behalen.


Wereldwijd telt Snapchat inmiddels bijna 200 miljoen dagelijkse gebruikers. In Nederland ligt dit rond de 2,5 miljoen dagelijkse gebruikers (4 miljoen Nederlanders hebben een account). Gemiddeld besteden zij 30 minuten per dag in de app en versturen ze 20 snaps per dag. Ondanks dat de groep 13-17 jaar niet de meerderheid vormt op het platform, zijn zij wel veruit het meest actief en daardoor de best te bereiken doelgroep.

‘Tieners zijn toch goed te bereiken op andere platformen?’– ja, tot op zekere hoogte. De grootste overlap is te zien met Instagram. Ongeveer 70% van de Snapchat gebruikers is ook regelmatig op Instagram te vinden. Maar dit betekent tegelijkertijd ook dat 30% hier niet te bereiken is. Ten opzichte van Facebook is het additionele bereik 43% en misschien nog opvallender is dat 49% van alle Snapchat gebruikers niet regelmatig op Youtube te vinden is. Met Snapchat kan je het bereik van de campagne dus zeker vergroten.

Volgende week gaan we dieper in op de verschillende advertentiemogelijkheden en voor welke doelstellingen je deze kan inzetten! Kan je niet wachten tot die tijd? Geef ons dan een belletje of mail naar steven@stroom.com.

Back To Top