Wat is de kracht van online radio?

Door 15 maart 2018Media
online radio

Wil je het liefst de hele dag naar het foute uur luisteren? Of krijg je er geen genoeg van om non-stop love songs te horen? Dan zijn de online radio kanalen van Qmusic of Sky Radio op jouw lijf geschreven. Radio luisteraars zijn lang niet meer allemaal aan de stereotoren gekluisterd. De luisteraar bevindt zich namelijk steeds meer online. Maar hoe ga je met deze luisterfragmentatie om?

Op 29 maart organiseert Stroom een lunchsessie waarbij we zullen ingaan op de trends op het gebied van online radio, oftewel Radio 2.0. Er wordt minder lineair naar de radio geluisterd, terwijl het aantal online luisteraars toeneemt. Meld je hier gratis aan!

Lunchsessie online radio

Dit is een ontwikkeling die parallel loopt met het kijkgedrag van tv content. Online is het een stuk lastiger om een groot bereik te realiseren, maar er liggen ook zeker kansen. Hieronder alvast een voorproefje van de onderwerpen die aan bod zullen komen tijdens de lunchsessie:

  • Het afnemende aantal luisterminuten op reguliere radio.
  • Naast frequentieradio zijn er nu tal van andere mogelijkheden om audio tot je te nemen. Denk dan aan streamingsdiensten als Spotify, maar ook aan muziek luisteren via Youtube of de online themakanalen van de zenders.
  • Podcasts worden steeds populairder. 40% van de mensen heeft in 2017 ooit naar een podcast geluisterd, waar dit in 2011 nog 25% was.
  • Door het gebruik van online mogelijkheden (bijvoorbeeld het gebruik van data) kunnen hele gerichte campagnes worden opgezet. En hoe pluk je hier de vruchten van?

Dit is slechts een tipje van de sluier. Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden van online radio of wil je meer over dit onderwerp weten? Kom dan op 29 maart naar de lunchsessie waar Joris van der Pol (algemeen directeur van OMS (o.a. radio 538, Veronica, Sky Radio)) en Rutger Mackenbach (strategy director van Stroom) je bijpraten over de belangrijkste trends, ontwikkelingen en mogelijkheden van Radio 2.0. Uiteraard staan er lekkere broodjes klaar om het verhaal niet met een knorrende maag aan te horen.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.