Stroom voorspelt 2018 – ”It’s gonna be huge”

Door 18 december 2017Strategie
Stroom voorspelt 2018

2017 is een mooi jaar geworden. We hebben nieuwe klanten als De Vakantiediscounter en DeLonghi Group mogen verwelkomen, we zijn onderdeel geworden van de Candid Group en als kers op de taart: wederom verkozen tot beste mediabureau van het jaar! Stroom voorspelt 2018 met haar in-house kennis and it’s gonna be huge.

Stroom voorspelt 2018

Wat zal 2018 gaan brengen? Welke ontwikkelingen zien de specialisten van Stroom en hoe pas jij dit in je overall strategie toe? Sinds we de voorspellingen doen, komen ze uit. De orakels van Stroom bieden dus een garantie voor de toekomst:

Steven – Online Specialist

Stroom voorspelt 2018

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Het traditioneel TV kijken zal in 2018 nog meer onder druk komen te staan. Mede doordat grote online platforms nu zelf hoogwaardige premium content gaan produceren. Voorbeelden hiervan zijn Facebook, Youtube en Amazon.

Geen van deze partijen zijn groot geworden door het zelf creëren van content, maar investeren nu flink in eigen programma’s, series en films die ze exclusief aanbieden op hun eigen platform.

Op dit moment wordt er nog vooral op de Amerikaanse markt gericht, maar het zal niet lang duren voordat deze content wereldwijd verspreid wordt. Netflix heeft zelfs de eerste Nederlandse serie al aangekondigd en andere partijen zullen hierin ongetwijfeld volgen.

Het is nu aan de adverteerders om mee te gaan met deze ontwikkeling en zelf goed na te denken over je online video strategie. Wij kunnen je hier natuurlijk over adviseren.

Rutger – Directeur Stroom

Stroom voorspelt 2018

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hoewel we in 2017 nog niet het einde van de massamedia hebben gezien, staan traditionele kanalen wel nog steeds onder druk. Maar ook bij de online kanalen is het geen hosanna. De hot topics viewability en brand safety blijken lastiger te tackelen dan gedacht. Ook maken we ons zorgen over het digitale duopolie van Facebook en Google. En oja, in 2018 krijgen we ook nog te maken met GDPR. 

”Wanneer je beet hebt schakel je op.”


Hoewel media een beetje in het verdomhoekje lijkt te zitten, is de impact van (digitale) media op business van adverteerders nog nooit zo groot geweest. Media en communicatie is daarmee verschoven van marketing naar een kritisch onderdeel in de gehele bedrijfsvoering.

Ondanks dat media zo belangrijk is voor de bedrijfsvoering is er geen succesformule waarmee de complexiteit van het huidige medialandschap gepareerd kan worden. In plaats van niets te doen, geloven wij dat je juist gewoon aan de slag moet gaan. De schaalbaarheid van media zorgt ervoor dat je richting kunt bepalen, voorzichtig kunt testen, data kan verzamelen en bij kunt sturen. Wanneer je beet hebt schakel je op.

Daarbij zijn we als mediabureau ook goed voorbereid. Door te blijven focussen op de doelgroep van onze klant, weten wij waar we hen kunnen bereiken in een steeds veranderend medialandschap. Daarbij hebben wij altijd al gekeken naar wat investeringen in media bijdragen aan resultaat in de vorm van meer omzet of een groter marktaandeel.

Door onze opstelling als business partner kennen we de belangrijke elementen in de bedrijfsvoering van onze klanten. In deze complexe wereld zijn ‘doen en data’ de enige manier om vooruit te komen. En laten we daar nu precies van houden.

Remco – Hoofd Onderzoek

Stroom voorspelt 2018
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Consumentenbeslissingsgedrag, maar ook mediagedrag, wordt steeds moeilijker te doorgronden voor marketeers. Dat terwijl de wens van merken om de doelgroep goed te bereiken, onverminderd groot is. Het verzamelen van relevante doelgroep insights lijkt hiermee relevanter dan ooit. De uitgangspositie voor marktonderzoek ziet er dan ook bijzonder gunstig uit.

Het is nu eenmaal een gegeven dat onderzoekers veel dichterbij de doelgroep staan. Onderzoek, of liever waardevolle en diepgaande insights, blijven een vruchtbare voedingsbodem voor adverteerders om hun strategische keuzes mee te onderbouwen. Juist bij Stroom zijn we hier goed op toegerust omdat wij de business van onze adverteerders centraal stellen en de strategische keuzes die zij maken goed begrijpen.
 

Stroom voorspelt 2018

Praat je graag met ons verder over het komende jaar en hoe je hier met media op in speelt? Neem dan contact met ons op of kom naar een van onze lunchsessies!

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.