UPCOMING: Musical.ly nieuw tienerplatform

Door 16 oktober 2017Media
tienerplatform

Met 200 miljoen downloads wereldwijd en bijna 3 miljoen in Nederland is musical.ly hét nieuwe tienerplatform. De app wordt massaal gebruikt door kinderen, ook wel ‘Musers’. Als je boven de 18 bent of geen kinderen hebt in de leeftijdscategorie 6-14, dan is de kans groot dat je dit platform niet kent. Musical.ly is een app waarmee je je eigen videoclip van ongeveer 15 seconden kan opnemen. 

De Instagrams en Snapchats van deze wereld zijn bekend als platforms waar jongeren zitten, deze app staat op het punt om net zo groot te worden als Instagram (3,2 mln gebruikers, begin 2017). Het is de vraag of bij nieuw onderzoek Musical.ly voor het eerst in de top 5 komt van grootste sociale platforms in Nederland.

Korte impressies Muscial.ly (juli 2016).

Kan je ermee adverteren?

Nee. Geen standaard advertising tot dusver, pre-rolls worden wel verwacht.

Next level influencer marketing

Wat wel kan is een samenwerking aangaan met een grote gebruiker. Bijvoorbeeld ‘officalsaarx’ (600.000 volgers), ‘Bente’ (500.000 volgers) of ‘theylikeneliss’ (250.000 volgers). Vaak hebben deze gebruikers een enorm hoge engagement en behoorlijk wat volgers op Instagram en YouTube. Zo kan je de campagne ook doortrekken naar andere platforms.

Spreek bijvoorbeeld af om een video door de influencer te laten maken in musical.ly, en om die vervolgens door te plaatsen naar andere social media kanalen. Dan heb je enerzijds geschikte content en anderzijds ben je zichtbaar in het juiste umfeld van jouw doelgroep.

Weinig cijfers

Er zijn weinig cijfers en case studies van dit platform. Het influencernetwerk OnLane heeft verschillende samenwerkingen op Musical.ly gedaan, waaronder de campagne met bioscoopfilm 100% COCO. Hiervoor hebben zij via Bente van Katwijk bijna 25.000 likes en 222 reacties behaald op de ‘gesponsorde’ video.

Vodafone kreeg met haar campagne vanuit 1 influencer 120.000 likes en ruim 400 reacties. Maar zonder vergelijkingsmateriaal en de mogelijkheid om te zien waar de volgers vandaan komen, is het meten lastig. spreek daarom met de influencer af dat er een bepaald aantal clicks of views behaald moet worden. Dan voldoet het in ieder geval aan je eigen verwachtingen.

Coca Cola adopteert het tienerplatform

Met de share a coke campagne, heeft Coca Cola ook gebruik gemaakt van een van de grootste gebruikers van Musical.ly in de VS. De video legt uit hoe ze op het idee kwamen en hoe de campagne werd uitgerold. Cijfers worden helaas niet genoemd.

Wat musical.ly teweeg gaat brengen bij de sociale media wachten we af. Het wordt groot en het is dus vooral een jongerenkanaal waar influencers een belangrijke rol spelen. Hoe je die goed kunt inzetten lees je in onze whitepaper. Zodra er meer cijfers en cases studies zijn, volgt er een nieuwe update.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.