Uitgelicht: Tamara van Braun

Door 11 oktober 2017Media, Strategie
Tamara van Braun

Graag stellen wij Tamara Baeke van Braun aan je voor. Tamara is verantwoordelijk voor het merk Braun Nederland, dat sinds kort klant is bij Stroom! Wij stellen haar wat vragen over het bedrijf, de huidige campagne en de hoofdrolspeler hierin.

Kun je wat over jezelf vertellen en wat je precies doet bij Braun?

De’Longhi Group heeft zo’n 5 jaar geleden Braun Household (keukenapparaten & strijkijzers) overgenomen. Sinds deze overname ben ik als Brand Manager verantwoordelijk voor zowel de strategische als operationele marketing van het Braun Household assortiment. Gezien ons compacte team komt dit neer op een breed takenpakket, uiteenlopend van productintroducties tot communicatie (B2C/B2B) en van budgetbeheer tot ATL campagnes.

Kun je meer vertellen over de huidige campagne en de rol van Fred van Leer?

Als nieuwkomer op de strijkmarkt zijn wij in 2015 voor het eerst gestart met een ATL campagne voor deze productcategorie. Aangezien strijken voor veel mensen een beetje een negatief karakter heeft, was ons doel vanaf het begin om naast het creëren van Brand Awareness binnen deze categorie ook het strijken an sich leuker te maken. De gezelligste stylist van Nederland, Fred van Leer, is daarom het gezicht geworden van de Braun stoomgeneratoren. Niet alleen is er een duidelijke link tussen onze producten en zijn vakgebied. Hij kan ook als geen ander een strijkproduct op een enthousiaste manier onder de aandacht brengen.

Voor de huidige campagne is er door Stroom een Brand Partnership opgezet met TLC rondom de terugkeer van de hitserie Will & Grace. In samenwerking met BrandDeli zijn er zogenaamde ‘Steambreaks’ ontwikkeld met Fred in de hoofdrol. Gedurende de commercialbreak toont Fred in 3 korte ‘steambreaks’ hoe snel en gemakkelijk je kunt strijken met de Braun CareStyle stoomgeneratoren én weer op tijd klaar bent voor je favoriete TV-serie. Uiteraard wordt deze partnership verder ondersteund met een uitgebreid online plan.

Braun is sinds kort klant bij stroom, waarom hebben jullie voor Stroom gekozen?

Stroom past in z’n geheel perfect bij onze organisatie. Naast de expertise in alle facetten zijn we heel blij met de directe, vlotte communicatie en het hoge serviceniveau. Stroom denkt met ons mee en levert strategische campagnes met een creatieve insteek, geheel passend bij de doelgroep. De persoonlijke betrokkenheid bij de opzet en uitvoer van de campagnes waarderen wij enorm. De online rapportagetool en gemakkelijk bereikbare locatie in Rotterdam maakt het plaatje voor ons compleet.

Tenslotte, heb je nog een goede tip voor mensen die snel willen strijken

Strijken is voor veel mensen geen hobby, maar verdiep je voor je je volgende strijkijzer / stoomgenerator koopt tóch eens in de verschillen. Een krachtig apparaat met goede strijkzool kost waarschijnlijk iets meer, maar het strijken gaat er ook echt een heel stuk makkelijker en sneller mee. Minder irritatie, meer tijd voor leuke dingen en je loopt er ook nog eens netjes bij. En als je dan toch een kwaliteitsproduct koopt, kijk dan ook eens naar Braun 😉

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.