De beste Facebook uitingen

Door 27 september 2017Media
De beste Facebook uitingen

Facebook is voor veel adverteerders een geschikt medium. Met ongeveer 7,5 miljoen dagelijkse gebruikers in Nederland vind je vrijwel elke doelgroep hier. Er zijn veel verschillende advertentiemogelijkheden waarmee je deze doelgroep kan bereiken. Dit is een overzicht van de nieuwste, mooiste en beste uitingen in Facebook. 

1. Canvas

Je doelgroep naar de website laten klikken was altijd al mogelijk in Facebook. Nu kan je er ook een stap tussen plaatsen om de betrokkenheid met je advertentie te vergroten. Dit is het Facebook canvas. Vanuit de tijdlijn op je mobiele telefoon kan je de advertentie tegenkomen zoals hieronder voor de NBA game van onze klant 2K.

Best scorende uitingen

Normaal gesproken zou je doorklikken naar de website van de adverteerder. Nu kan je er voor kiezen om de gebruiker in een canvas, een soort mini-site binnen Facebook, te laten landen. Binnen het canvas kan je kiezen wat je de doelgroep toont. Dit kunnen één of meerdere video’s zijn, stukjes tekst, panorama afbeeldingen of carrousels met meerdere afbeeldingen. Je kan in deze full-screen ervaring je creativiteit de vrije loop laten. Vanuit het canvas kan je de doelgroep vervolgens laten doorklikken naar de website.

De beste Facebook uitingen2. 360° afbeelding

Een andere manier om de betrokkenheid bij je bericht te vergroten is om een 360° afbeelding te delen. Deze kan op de eigen Facebook pagina geplaatst worden en dan betaald aangejaagd worden onder een geselecteerde doelgroep. Onze klant Playmobil heeft hier op een leuke manier al gebruik van gemaakt.

Een hele nieuwe ontwikkeling is dat je deze 360° afbeelding ook klikbaar kan maken. Zo kan je een afbeelding van een keuken plaatsen en mensen op bepaalde producten laten klikken om rechtstreeks op de productpagina uit te komen.

3. Lead formulier

Hoe korter de weg naar een conversie, hoe groter de kans dat de gewenste conversie wordt uitgevoerd. Om de weg naar een conversie te verkleinen heeft Facebook de lead-advertentie ontworpen. Middels een formulier kun je binnen Facebook contactgegevens als e-mailadressen, op een eenvoudige en snelle manier verzamelen. Zorg dat er wat tegenover het invullen van het formulier staat, zodat de doelgroep een reden heeft om hun gegevens achter te laten. Zoals bijvoorbeeld voor onze klant Diabetes Fonds/Ekoplaza.

Ben je benieuwd welke advertentiemogelijkheden voor jou geschikt zijn? Vraag ernaar bij een van onze adviseurs of specialisten.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.