Pablo Escobar adviseert FC Barcelona

Door 31 augustus 2017Media
banner campagnes

Narcos, één van de bekendste Netflix original series, voert momenteel een banner campagne om het derde seizoen te promoten. De boodschap die je zou verwachten: ”Kijk het derde seizoen van Narcos op Netflix”. In plaats daarvan hebben ze het anders aangepakt. Netflix heeft een bannerserie gemaakt die volledig is toegespitst op voetbalfans. Zijn banner campagnes nog niet afgeschreven?

Voetbal transfers

Netflix heeft de connectie gemaakt met de transferperiode van het voetbal. Deze zomer zijn er al meerdere spelers voor enorme bedragen van club gewisseld (Neymar 222 mln). De bedragen die met deze transfers zijn gemoeid hebben tot veel discussie geleid, bij voetbalfans en daarbuiten. Netflix laat met een aantal banners zien dat deze bedragen eigenlijk niks voorstellen, in vergelijking met de bedragen in de drugshandel. Pablo Escobar richt zich verder rechtstreeks tot de managers en clubs met strategisch advies over hun aankoopbeleid.

Door de koppeling te maken tussen de serie en een hot-topic van dit moment, weet Netflix een bepaalde doelgroep op een creatieve manier aan te spreken. Ongetwijfeld zullen ze onderzocht hebben dat voetbalfans goed overeenkomen met de doelgroep van de serie (ik kan uit ervaring spreken). De banners verschijnen op voetbalsites met het laatste transfernieuws, waardoor je midden in de doelgroep zit.

Wat kan je leren van deze Netflix campagne?

Leer je doelgroep kennen en weet wat er momenteel bij hen speelt. Als je hier met je uitingen op een leuke, creatieve manier op in kan spelen kunnen zelfs banner campagnes erg relevant en opvallend zijn.

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.