Laat ze niet staan

Door 30 augustus 2017Media
Laat ze niet staan

Wij steunen de campagne voor een dementievriendelijk Nederland!

Stroom steunt de Campagne “Laat ze niet staan” van Samen dementievriendelijk. We merken dankzij onze klant dat dementie een steeds groter probleem aan het worden is. Wij dragen graag ons steentje bij om Nederland bekend te maken met de ziekte en hoe je ermee om kunt gaan. Niet alleen op straat, maar juist ook op de werkvloer.

Binnen onze organisatie verzamelen wij steunbetuigingen onder medewerkers voor een dementievriendelijke samenleving, waarvoor wij en Samen dementievriendelijk ons hard maken. Want er leven op dit moment in Nederland 270.000 mensen met dementie. Het wordt volksziekte nummer 1 en dus krijgen we er allemaal mee te maken; op ons werk, in de straat of in onze familie.

Stroom is niet de enige organisatie die meedoet; ruim 100 andere organisaties, 75 AH-filialen en meer dan 150 ambassadeurs zetten zich om tijdens de campagneweken, 28 augustus tot 18 september, zoveel mogelijk steunbetuigingen op te halen.

”Laat ze niet staan” campagne

Hoe wij als maatschappij omgaan met dementie is een belangrijk vraagstuk. In de Campagne ”Laat ze niet staan” laat Samen het belang van een dementievriendelijke samenleving zien.

Het tijdstip voor de campagne is niet toevallig gekozen. Met de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 in het vooruitzicht is dit het moment om aandacht te vragen voor een dementievriendelijke samenleving. Hoe groter het aantal steunbetuigingen, hoe sterker het pleidooi bij gemeenten om meer begrip, aandacht en betere hulp te bieden aan mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Samen dementievriendelijk is een samenwerking van Alzheimer Nederland, pensioenorganisatie PGGM en het Ministerie van VWS, in het kader van het Deltaplan Dementie. Bij de actie ‘Laat ze niet staan’ is ook de organisatie WeHelpen betrokken. Dit is een platform waar vraag en aanbod op het gebied van informele hulp en mantelzorgondersteuning elkaar kunnen vinden.

Steun jij deze actie?

Teken de steunbetuiging op www.laatzenietstaan.nl

En deel deze linkjes op social media:
Facebook:  https://www.facebook.com/samendementievriendelijk/videos/495761824110671/
LinkedIn:  https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6307876874047619072
Twitter:     https://twitter.com/SamenDV/status/902103527132192768

1 reactie

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.