Hoe adverteer je op Snapchat?

Door 1 augustus 2017Media
Hoe adverteer je op snapchat stroom

Hoe adverteer je op Snapchat? Hoe duur is het? Welke marketing- en communicatiedoelstellingen kan je hier aan hangen? Nu we wat meer ervaring hebben met Snapchat kunnen we onze tips en tricks delen. In dit artikel lees je in 5 stappen hoe adverteren op Snapchat in z’n werk gaat.

Stap 1. Kies het juiste formaat op basis van je doelstelling

Snapchat heeft vooralsnog weinig traffic/leadgeneratie mogelijkheden, waardoor het een echt brandingskanaal is. Wel is er de click-out mogelijkheid (vanuit een Snap naar de website klikken), maar dit is nog redelijk beperkt. Het belangrijkste om te weten is dat het altijd om vertical video’s/uitingen gaat.

Lees meer hierover in het artikel ”Nu in Nederland: adverteren op snapchat”.

Stap 2. Bepaal de actie voor de gebruiker

Per formaat kun je verschillende acties meegeven. Met Snap ads kom je tussen de snaps van gebruikers, met een 3 à 10 seconden vertical video. Daarnaast is er de Click-out mogelijk, door omhoog te swipen. Je komt dan bijvoorbeeld op een landingspagina.

Er zijn geen forced views mogelijk. De snap ads zijn, net als de verhalen, weg te klikken wanneer de gebruiker dit wil. Pak dus vanaf de eerste paar seconden de aandacht, anders ben je weg.

hoe adverteer je op snapchatStap 3. De targeting

De targetingopties worden steeds verder uitgebreid. Voorheen was alleen Nederland en het type device mogelijk. Nu kun je al welstandsklasse, getrouwde mensen, moeders en ga zo maar door targeten. Voor meer targeting-opties kun je ons een belletje geven.

Stap 4. Hoe koop je Snap in?

Je kunt Snapchat direct inkopen of via het biedingssysteem (programmatic adverteren). Bij directe inkoop gaat het om speciale formaten, zoals lens-filters. Deze zijn bijvoorbeeld een dag zichtbaar, à raison van €30.000,- per dag. Om toegang te krijgen tot het programmatic stuk, ook wel de businessmanager van Snapchat, moet je een erkend mediabedrijf zijn. Dit gaat via een veilingsysteem en daar is vooralsnog geen minimum spend aan gekoppeld. Via het veilingssysteem kun je voor CPM betalen of CPC. Ga uit van €10,- CPM/CPC kosten voor je campagne.

Stap 5. Meten en bijsturen

Vanuit de business manager kan je monitoren hoe goed je verschillende uitingen het doen. Als je merkt dat een uiting achterloopt of bijna geen interactie haalt, kan je hier op bijsturen.


‘Hoe adverteer je op Snapchat’ is nu wel duidelijk. Benieuwd naar hoe wij Snapchat voor je kunnen inzetten? We maken graag een advies op maat om te kijken of hét nieuwe sociale medium past bij jouw merk en doelgroep.  

Een reactie plaatsen

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.